Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εκτίναξη» 445% στην τιμή της ντομάτας στην Ινδία - Πιο ακριβή από τη βενζίνη...

«Εκτίναξη» 445% στην τιμή της ντομάτας στην Ινδία - Πιο ακριβή από τη βενζίνη...
Η ακρίβεια στα τρόφιμα αποτυπώνεται και στα social media στην Ινδία που είναι γεμάτα με memes που σχετίζονται με τις τομάτες
Η τιμή της τομάτας στην Ινδία έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, πυροδοτώντας ένα κύμα κοινωνικής οργής καθώς πλέον κοστίζει ακριβότερα ακόμη και από την βενζίνη.
Οι έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές με καλλιέργειες και ο καύσωνας τον περασμένο μήνα, έπληξαν την παραγωγή προκαλώντας πενταπλάσια αύξηση των τιμών φέτος στις τομάτες (+445%), καθιστώντας τες προϊόν πολυτελείας. Παραδοσιακά, η τιμή στις τομάτες ανεβαίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά φέτος τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς.
Η ακρίβεια στα τρόφιμα αποτυπώνεται και στα social media στην Ινδία που είναι γεμάτα με memes που σχετίζονται με τις τομάτες.
«Το εν λόγω φαινόμενο της ακρίβειας, οφείλεται σε αυτό που ονομάζουμε εποχικότητα στις τιμές των εμπορευμάτων. Οι τιμές θα αρχίσουν να μειώνονται όταν ξεκινήσει η συγκομιδή από τον Αύγουστο» διαβεβαιώνει ο Ροχίτ Κουμάρ Σινγκχ από το τμήμα υποθέσεων καταναλωτών του υπουργείου Τροφίμων.
Η λιανική τιμή της τομάτας στο Νέο Δελχί την Πέμπτη ήταν 120 ρουπίες (1,45 δολάρια) το κιλό, σε σύγκριση με 22 ρουπίες στις αρχές του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το ινδικό υπουργείο Τροφίμων. Αντίθετα, η βενζίνη πωλείται για περίπου 96 ρουπίες το λίτρο στην πρωτεύουσα, όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης