Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Στέλνει πολεμικά ελικόπτερα και πυρομαχικά στην Ουκρανία – Σε ΕΕ και ΝΑΤΟ το μέλλον της

Τσεχία: Στέλνει πολεμικά ελικόπτερα και πυρομαχικά στην Ουκρανία – Σε ΕΕ και ΝΑΤΟ το μέλλον της
Χωρίς μεγάλης εμβέλειας όπλα δεν μπορούμε να επιτεθούμε υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Πολεμικά ελικόπτερα και πυρομαχικά δεσμεύτηκε να στείλει στην Ουκρανία η Τσεχία, με τον Τσέχο πρωθυπουργό Petr Fiala να υποστηρίζει μετά τη συνάντηση του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
«Η Τσεχία θα μεταφέρει πολεμικά ελικόπτερα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.
Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε ενεργά την Ουκρανία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας.
Η Τσεχία θα βοηθήσει στην εκπαίδευση πιλότων και για τα F-16» επισήμανε ο Fiala, υποστηρίζοντας πως θα μεταφερθούν από την Τσεχία εκπαιδευτικοί προσομοιωτές στο Κίεβο, προκειμένου οι Ουκρανοί να εκπαιδεύονται στην χώρα τους.
Επιπλέον, ο Fiala εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα στηρίξουν την υλοποίηση του σχεδίου για την ένταξη της Ουκρανίας, αναφέροντας πως το Κίεβο μπορεί να υπολογίζει στην ψήφο της Τσεχίας.

Όπλα μεγάλου βεληνεκούς θέλει ο Zelensky

Από την πλευρά του ο Zelensky επισήμανε πως το Κίεβο χρειάζεται όπλα μεγάλης εμβέλειας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις.
«Χωρίς όπλα μεγάλου βεληνεκούς είναι δύσκολο όχι μόνο να εκτελεστεί μια επιθετική αποστολή, αλλά και να διεξαχθεί μια αμυντική επιχείρηση» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης