Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θα συζητήσουμε τις εγγυήσεις ασφαλείας.. και τι όπλα χρειάζεται η Ουκρανία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Θα συζητήσουμε τις εγγυήσεις ασφαλείας.. και τι όπλα χρειάζεται η Ουκρανία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Θα εξετάσουμε επίσης τι ακριβώς συμβαίνει στο μέτωπο αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο John Kirby σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία θα συζητήσουμε για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, ακόμα και για την περίοδο μετά τη λήξη του πολέμου με τη Ρωσία, καθώς επίσης και για το τι είδους οπλικά συστήματα έχουν ανάγκη οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους υποστήριξε ο John Kirby, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο.
«Δεν θα θεωρούσα τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ως σημείο απόφασης για συγκεκριμένα οπλικά συστήματα.
Νομίζω ότι στο Βίλνιους οι σύμμαχοι θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν τι συμβαίνει τώρα στο πεδίο της μάχης, τι χρειάζονται οι Ουκρανοί στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους.
Θα συζητηθούν επίσης οι μακροπρόθεσμες ανάγκες της Ουκρανίας στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου μετά το τέλος της σύγκρουσης.
Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, απλώς θα γίνει μια διεξοδική συζήτηση για τις μακροπρόθεσμες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας» ανέφερε ο Kirby μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Voice of America.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε χθες από το ΝΑΤΟ να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα από τη Σύνοδο Κορυφής στη Λιθουανία σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας, με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg να εμφανίζεται βέβαιος πως τα κράτη μέλη θα καταφέρουν να βρουν μια διατύπωση που να ικανοποιεί το Κίεβο, αν και σε καμία περίπτωση αυτή - όπως έχει ο ίδιος πει – δεν θα πρέπει να αναμένεται πως το ΝΑΤΟ θα απευθύνει πρόσκληση ένταξης στην Ουκρανία όσο αυτή είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης