Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1,8% στον χρυσό λόγω αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, στα 22,68 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 1,8% στον χρυσό λόγω αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, στα 22,68 δολ. ανά ουγγιά
Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 11,70 δολάρια ή 0,6%, κλείνοντας στα 1.915,40 δολ. ανά ουγγιά
Πτωτικά έκλεισαν την Πέμπτη 6 Ιουλίου τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ισχύ στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ και στον κλάδο των υπηρεσιών, γεγονός που οδηγεί στην πεποίθηση ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σχεδόν σίγουρα σε νέες αυξήσεις επιτοκίων.
Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 11,70 δολάρια ή 0,6%, κλείνοντας στα 1.915,40 δολ. ανά ουγγιά.
Τα στοιχεία για τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας, αλλά και για την πορεία των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αυξάνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες για αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της επιτροπής της Fed για τη νομισματική πολιτική (FOMC), σύμφωνα με τον Edward Moya, ανώτερο αναλυτή αγοράς στην OANDA.
"Η αγορά εργασίας δε φαίνεται να χαλαρώνει καθόλου", σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ADP report, που έδειξε πρόσθεση 497.000 θέσεων εργασίας τον Ιούνιο, τη μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2022. Οικονομολόγοι σε έρευνα της Wall Street Journal προέβλεπαν αύξηση κατά μόλις 220.000 θέσεις εργασίας.
Οι δε επιχειρηματικές συνθήκες, σύμφωνα με το ISM, στον κλάδο των υπηρεσιών άγγιξαν τις 53,9 μονάδες, έναντι προβλέψεων για 51,3 μονάδες.
Εάν οι επίσημοι αριθμοί του αμερικανικού κράτους για την απασχόληση που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, "οι αγορές θα πρέπει να είναι έτοιμες για αποφασιστικές περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων", σημειώνει ο Alex Kuptsikevich, ανώτερος αναλυτής αγοράς στη FxPro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης