Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Υπ.Εξ. Ρωσίας): Η Δύση έκανε την Ουκρανία αποικία - Ληστεύουν την πολιτιστική κληρονομία των Ουκρανών

Zakharova (Υπ.Εξ. Ρωσίας): Η Δύση έκανε την Ουκρανία αποικία - Ληστεύουν την πολιτιστική κληρονομία των Ουκρανών
Οξύτατη επίθεση της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπ.Εξ. στη Δύση για την μεταφορά αντικειμένων στο Βατικανό από Ουκρανικό μοναστήρι που σύμφωνα με την Μόσχα αποτελεί «κλοπή πολιτιστικής κληρονομίας»
Τα σχέδια για μεταφορά θρησκευτικών κειμηλίων από το μοναστήρι της Λαύρας του Κιέβου στη Δύση καθιστούν σαφές ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζεται ως αποικία, εκτίμησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε ενημέρωση της την Πέμπτη (6/7).
"Είναι παράδοση για τις αποικιακές δυνάμεις να συμπεριφέρονται σαν ληστές στις εθνικές και πολιτιστικές κληρονομιές των χωρών που θεωρούν ως αποικίες τους.
Αναμφίβολα, θεωρούν την Ουκρανία ως αποικία τους, όχι μόνο το φέουδο τους" υπογράμμισε σε οξύτατους τόνους η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τη Zakharova η κλοπή εθνικών πολύτιμων αντικειμένων είναι χαρακτηριστική των συναλλαγών της Δύσης με διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο και τα δυτικά μουσεία έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες για κλεμμένα αντικείμενα».
Σημειώνεται ότι οι αρχές του Κιέβου και οι αξιωματούχοι της UNESCO κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταφορά χριστιανικών λειψάνων από το μοναστήρι της Λαύρας του Κιέβου σε μουσεία στο Βατικανό, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, με την Ουκρανία να επικαλείται την ανάγκη «να τους σωθούν από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις».
Σύμφωνα με το SVR, έχει γίνει απογραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας και έχουν διατεθεί κονδύλια για τη μεταφορά των αντικειμένων στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης