Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τέλος Zelensky: Δραματική αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ, εάν βγει ο Trump

Το τέλος Zelensky: Δραματική αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ, εάν βγει ο Trump
Δεν υποστηρίζει την Ουκρανία ο Trump λέει Αμερικάνος διπλωμάτης
Σχετικά Άρθρα
Για το τέλος της Ουκρανίας και του προέδρου της Volodymyr Zelensky προειδοποιεί Αμερικάνος διπλωμάτης, ο οποίος υποστηρίζει πως εάν ο Donald Trump εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, τότε είναι πολύ πιθανό να αλλάξει δραματικά η πολιτική στήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo o Michael McFaul, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα την περίοδο 2012 – 2014, υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της το σενάριο μιας εκλογικής νίκης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό η αμερικανική πολιτική προς το Κίεβο να αλλάξει δραστικά.

Δεν υποστηρίζει την Ουκρανία

«Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να ανησυχούν πολύ για τον Trump.
Αυτός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζει την Ουκρανία, ότι πιστεύει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Putin» υπογράμμισε ο Αμερικάνος διπλωμάτης, τονίζοντας ότι υπάρχει μια τάση στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η οποία υποστηρίζει ότι έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται πάρα πολλά χρήματα για την Ουκρανία.
«Εκτιμώ ότι η πολιτική για την Ουκρανία θα αλλάξει δραματικά, εάν ο Trump γίνει και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο McFaul.

Τι θα έλεγε ο Trump στον Putin

Σύμφωνα με τον McFaul, εάν ο Trump ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2022, όταν δηλαδή άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, θα έλεγε στον Ρώσο πρόεδρο: «Αυτή είναι η δική σου σφαίρα επιρροής».
Ερωτηθείς για το ποιο εκτιμά πως θα είναι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, ο Αμερικάνος διπλωμάτης παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης