Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Προέλαση των ρωσικών δυνάμεων... κατά την αντεπίθεση των Ουκρανών

Ρωσία: Προέλαση των ρωσικών δυνάμεων... κατά την αντεπίθεση των Ουκρανών
Για βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ κάνει λόγο Ρώσος αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
Το μέγεθος της αποτυχίας της αντεπίθεσης των Ουκρανών αναδεικνύει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin,  ο οποίος υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά προωθείται σε διάφορες περιοχές της πρώτης γραμμής του μετώπου.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό «Solovyov Live» ο Pushilin υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να προωθηθούν κατά 300 μέτρα μέσα σε δασικές περιοχές στην κατεύθυνση του Vuhledar, τονίζοντας ότι αυτή είναι και η πιο καυτή και δύσκολη περιοχή του μετώπου.
Πρόκειται για μια παραδοχή που αποκαλύπτει σε όλο το μέγεθος της την αποτυχία των Ουκρανών, οι οποίοι αντί να προωθούνται, να ανακτούν και να ανακαταλαμβάνουν εδάφη στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους, βλέπουν να χάνουν και εδάφη που ήδη είχαν.
Επιπλέον, ο Pushilin έκανε λόγο για συνεχείς και εντατικούς βομβαρδισμούς των Ουκρανών σε μια σειρά από πόλεις του Donetsk, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 – 12 Ιουλίου στη Λιθουανία.
«Βλέπουμε ότι ο εχθρός ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς κτηρίων κατοικιών και κατοικημένων περιοχών» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό «Solovyov Live» ο Pushilin.

Ελέγχουμε την Klescheevka

Όσον αφορά τον στρατηγικό οικισμό Klescheevka που βρίσκεται νότια του Bakhmut και που βρίσκεται κοντά σε ένα ύψωμα, από όπου μπορεί κανείς να πλήξει με το πυροβολικό όλη την πόλη, ο Pushilin απέρριψε κατηγορηματικά ότι έπεσε στα χέρια των Ουκρανών, αναφέροντας πως ο οικισμός αυτός τελεί υπό την πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.
«Η κατάσταση εκεί είναι τεταμένη.
Πράγματι, οι Ουκρανοί πλησίασαν αρκετά.
Αλλά οι Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους με πολύ ικανοποιητικό τρόπο» υποστήριξε ο Pushilin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης