Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαλλη η Ιαπωνία με… Medvedev: Επικίνδυνη και απαράδεκτη η πυρηνική ρητορική του

Έξαλλη η Ιαπωνία με… Medvedev: Επικίνδυνη και απαράδεκτη η πυρηνική ρητορική του
Ο Medvedev είχε αναφέρει πως ένας πόλεμος τελειώνει είτε με ειρήνη είτε με πυρηνικά όπλα
Σχετικά Άρθρα
Έξαλλη είναι η Ιαπωνία με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστήριξε πως ένας πόλεμος τελειώνει γρήγορα είτε με ειρήνη είτε… με χρήση πυρηνικών όπλων.
«Κάθε πόλεμος, ακόμα και ένας παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να τελειώσει γρήγορα:
Είτε εάν υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης είτε αν κάνεις αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους όπλα και βομβάρδισαν την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Πραγματικά περιόρισαν τη στρατιωτική εκστρατεία.
Το τίμημα ήταν η ζωή 300.000 αμάχων» ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, τοποθέτηση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ιαπωνίας, η οποία έκανε λόγο για μια επικίνδυνη και απαράδεκτη πυρηνική ρητορική.

Οργισμένη αντίδραση

«Θεωρούμε ότι οι υποθέσεις σχετικά με το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας προκαλούν σοβαρή ανησυχία» υποστήριξε ο Hirokazu Matsuno, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας.
Μάλιστα ο Matsuno τόνισε πως η G7 έχει διατυπώσει ξεκάθαρα ότι η πυρηνική ρητορική είναι απαράδεκτη στον σύγχρονο κόσμο, επισήμανε πως η ρητορική της Ρωσίας είναι «επικίνδυνη και εντελώς απαράδεκτη» και υπενθύμισε πως η Ιαπωνία, όντας η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει βιώσει τι σημαίνει βομβαρδισμός με ατομικά όπλα, θα συνεχίσει να διατυπώνει την θέση της για το απαράδεκτο της χρήσης πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης