Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Lviv, στη δυτική Ουκρανία – Τέσσερις νεκροί

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Lviv, στη δυτική Ουκρανία – Τέσσερις νεκροί
Τουλάχιστον 9 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση
Σχετικά Άρθρα
(upd4) Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 6/7 τα ξημερώματα στην πόλη Lviv που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Lviv, Maksym Kozytski ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε «απευθείας» πολυκατοικία ενώ ο δήμαρχος της πόλης Andriy Sadovyi ανακοίνωσε πως από το πλήγμα αυτό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 άνθρωποι, αριθμός που λίγο αργότερα αυξήθηκε στους 4.
Βάσει των τελευταίων πληροφοριών, υπάρχουν και τουλάχιστον 9 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Όπως είπε ο Kozytski, από την πυραυλική επίθεση, προκλήθηκε φωτιά, η οποία ωστόσο σβήστηκε άμεσα, ενώ ο Sadovyi υπογράμμισε πως περίπου 60 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί.
Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, ενώ έγινε γνωστό πως ο δήμαρχος της Lviv κήρυξε διήμερο πένθος για την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας.

Διασώσεις

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν και να σώσουν επτά ανθρώπους από τα συντρίμμια, καθώς και να συνδράμουν στην ασφαλή εκκένωση άλλων 64 ανθρώπων από το κατεστραμμένο κτήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης