Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στον χρυσό στον απόηχο της Fed, έκλεισε στο -0,1% και τα 1.927,1 δολάρια

Ήπια πτώση στον χρυσό στον απόηχο της Fed, έκλεισε στο -0,1% και τα 1.927,1 δολάρια
Υποχώρησε η τιμή του χρυσού
Σχετικά Άρθρα
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα 5/7 η τιμή του χρυσού, καθώς τα πρακτικά από την πρόσφατη συνεδρίαση της Fed έδειξαν διάθεση για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων έως το τέλος του έτους.
Ειδικότερα, σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στη συνεδρίασή τους τον Ιούνιο δήλωσαν ότι είναι πιθανή η περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής -αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις ραγδαίες αυξήσεις των επιτοκίων που χαρακτήριζαν τη νομισματική πολιτική από τις αρχές του 2022. Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω συνεδρίαση, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αποφάσισαν να μην αυξήσουν τα επιτόκια εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη, παρότι τα περισσότερα μέλη πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε στο -0,1% και τα 1.927,10 δολάρια ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται πως για τον Ιούνιο, οι τιμές έχασαν 2,7%, ενώ στο β' τρίμηνο υποχώρησαν κατά περίπου 3%, σηματοδοτώντας το πρώτο τρίμηνο με απώλειες από το γ' τρίμηνο του 2022, καθώς οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ απομάκρυναν το μέταλλο από τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης