Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναιμική αύξηση 0,3% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάιο του 2023

ΗΠΑ: Αναιμική αύξηση 0,3% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάιο του 2023
Οι παραγγελίες για μηχανήματα αυξήθηκαν κατά 1,2%, ενώ οι κρατήσεις για υπολογιστές και ηλεκτρονικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 0,3%
Αναιμική αύξηση σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάιο στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι παραγγελίες αεροσκαφών αντισταθμίστηκαν από την πτώση της ζήτησης.
Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 0,3%, όσο και τον Απρίλιο, διαψεύδοντας την πρόβλεψη για αύξηση κατά 0,8% που περίμεναν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.
Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,1% έως τον Μάιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ορισμένοι κλάδοι συνέχισαν να δείχνουν ανθεκτικότητα πάντως, καθώς διατηρήθηκε σταθερή η ζήτηση για εξοπλισμό, μεταφορές, μηχανήματα καθώς και ηλεκτρικές συσκευές και εξαρτήματα.
Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για εξοπλισμό μεταφοράς αυξήθηκαν κατά 3,8% τον Μάιο μετά την επιτάχυνση κατά 4,8% του προηγούμενου μήνα, ενώ οι παραγγελίες πολιτικών αεροσκαφών εκτοξεύθηκαν κατά 32,8%, αλλά οι παραγγελίες μηχανοκίνητων οχημάτων μειώθηκαν κατά 0,6%.
Οι παραγγελίες για μηχανήματα αυξήθηκαν κατά 1,2%, ενώ οι κρατήσεις για υπολογιστές και ηλεκτρονικά προϊόντα αυξήθηκαν κατά 0,3%. Οι παραγγελίες για ηλεκτρικό εξοπλισμό, συσκευές και εξαρτήματα ανέκαμψαν κατά 1,9%.
Εξαιρουμένων των μεταφορών, ωστόσο οι παραγγελίες των εργοστασίων παρουσίασαν μείωση κατά 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης