Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα λανσάρει δικό της πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης AI απέναντι στο ChatGPT

Η Κίνα λανσάρει δικό της πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης AI απέναντι στο ChatGPT
O κινεζικός κολοσσός Baidu λανσάρει πρόγραμμα αντίστοιχο με το ChatGPT - Επιφυλακτικοί οι υποψήφιοι επενδυτές από τα πρώτα δείγματα
Ο κινεζικός γίγαντας μηχανών αναζήτησης Baidu αποκάλυψε το ΑΙ chatbot Ernie με λειτυργίες τεχνητής νοημοσύνης, τον τελευταίο αντίπαλο του πρωτοποριακού OpenAI του ChatGPT.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baidu, Robin Li, δήλωσε ότι ο Ernie, γνωστός ως «Weixin» στα κινέζικα, ήταν το αποτέλεσμα «δεκαετιών σκληρής δουλειάς και προσπαθειών της Baidu» σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (29/6) για να επιδείξει τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
«Σε δύο γύρους συνομιλίας, το ρομπότ Ernie παρουσίασε την ικανότητά του να συλλογίζεται με μαθηματική λογική», είπε ο Li.
«Δεν γνωρίζει μόνο εάν η ίδια η ερώτηση είναι σωστή ή όχι, αλλά έδωσε επίσης απαντήσεις και συγκεκριμένα βήματα για να βρει την απάντηση».
Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πεκίνο, ο Λι έδειξε στον Ernie να δημιουργεί μια αφίσα και ένα βίντεο συνεδρίου με βάση μια εντολή να προσφέρει συμβουλές για την καλύτερη τοποθεσία για την εκδήλωση μεταξύ πολλών κινεζικών πόλεων και να διαβάζει υλικό σε μια διάλεκτο της περιοχής Σετσουάν.
Ο Li έδειξε επίσης στο ρομπότ να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με ένα δημοφιλές κινεζικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας και να συνοψίζει την πλοκή του βιβλίου.
Ο Li είπε ότι τα χαρακτηριστικά, τα οποία θα ενσωματωθούν στο οικοσύστημα έξυπνων συσκευών Xiaodu της Baidu, θα είναι αρχικά διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών με premium κωδικό πρόσκλησης.
Το bot αποδίδει καλύτερα στα κινέζικα σε σύγκριση με τα αγγλικά και μπορεί να αντιμετωπίσει ερωτήσεις που περιέχουν λογικά λάθη, είπε ο Li.
Σε αντίθεση με τις επιδείξεις ChatGPT του OpenAI, το Baidu δεν έδειξε ζωντανά τις δυνατότητες του Ernie, αλλά μέσω μιας σειράς διαφανειών.
Το εν λόγω chatbot δεν διαθέτει επίσης αναβαθμισμένες λειτουργίες που αποκαλύφθηκαν στηντου Chat GPT, «GPT-4», όπως η δυνατότητα δημιουργίας κειμένου με βάση μία δοσμένη εικόνα.
Έτσι, το λανσάρισμα του Ernie έτυχε επιφυλακτικής υποδοχής από τους επενδυτές, με τις μετοχές της Baidu που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να υποχωρούν περισσότερο από 10% κατά τη διάρκεια της προβολής της βιντεοσκοπημένης επίδειξης.
«Υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την ικανότητα του Ernie, ειδικά δεδομένης της έλλειψης ζωντανής επίδειξης – μια έντονη αντίθεση με τη ζωντανή ροή προγραμματιστών του GPT-4 του OpenAI πριν από λίγες ημέρες», ο Chim Lee, αναλυτής τεχνολογίας στην Κίνα για το Economist Intelligence Unit. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης