Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνα... «ακροβατικά»: Οι έλεγχοι των εξαγωγών της Κίνας στο γάλλιο θα πλήξουν την αμερικανική αμυντική βιομηχανία

Επικίνδυνα... «ακροβατικά»: Οι έλεγχοι των εξαγωγών της Κίνας στο γάλλιο θα πλήξουν την αμερικανική αμυντική βιομηχανία
Από την 1η Αυγούστου, η Κίνα θα επιβάλει ελέγχους εξαγωγών στο γάλλιο και το γερμάνιο, καθώς και σε αρκετές χημικές ενώσεις που περιλαμβάνουν τα δύο υλικά
Οι έλεγχοι των εξαγωγών της Κίνας στο γάλλιο θα μπορούσαν να πλήξουν την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, καθώς σχετικά με αυτό το υλικό, η Κίνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός και προμηθευτής στον κόσμο.
Ειδικότερα, το γάλλιο χρησιμοποιείται ευρέως σε προηγμένα συστήματα ραντάρ που είναι εγκατεστημένα σε πολεμικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και εγκαταστάσεις εδάφους, είπαν οι ειδικοί σύμφωνα με τους Global Times.
Από την 1η Αυγούστου, η Κίνα θα επιβάλει ελέγχους εξαγωγών στο γάλλιο και το γερμάνιο, καθώς και σε αρκετές χημικές ενώσεις που περιλαμβάνουν τα δύο υλικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου και της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα .
Τα είδη που πληρούν ορισμένα χαρακτηριστικά δεν θα εξάγονται χωρίς έγκριση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η κίνηση στοχεύει στη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και συμφερόντων, ανέφερε.
Το γάλλιο και το γερμάνιο χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ημιαγωγών και άλλων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, είπαν οι παρατηρητές.
Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι έλεγχοι των εξαγωγών, ιδιαίτερα εκείνοι για το γάλλιο, θα μπορούσαν να πλήξουν την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν στρατιωτικά την ανάπτυξη της Κίνας.
Το αρσενίδιο του γαλλίου (GaAs) και το νιτρίδιο του γαλλίου (GaN) είναι τα πιο βασικά υλικά για την κατασκευή των μονάδων λήψης μετάδοσης σε ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής συστοιχίας σάρωσης (AESA), τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και επίγειες εγκαταστάσεις, ανέφερε ο Fu Qianshao ένας κινέζος εμπειρογνώμονας στρατιωτικής αεροπορίας στους Global Times.
Για παράδειγμα, οι αμυντικές εταιρείες των ΗΠΑ Raytheon και Northrop Grumman φέρεται να εισάγουν νέα συστήματα ραντάρ AESA βασισμένα στο GaN, τα οποία παρέχουν ανώτερη απόδοση από τα GaA που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως. Τα τελευταία ραντάρ για το μαχητικό αεροσκάφος F/A-18E/F και τα F-35 stealth ενσωματώνουν επίσης το GaN.
Τόσο το GaN όσο και το GaAs περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ελέγχων των εξαγωγών της Κίνας.
Η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 85 τοις εκατό των παγκόσμιων αποθεμάτων γαλλίου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο για τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες να αποφύγουν τη χρήση των κινεζικών υλικών χωρίς σημαντικό κόστος, είπε ο Fu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης