Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Threads της Meta δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη - Είναι ανταγωνιστής του Twitter

tags :
Το Threads της Meta δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη - Είναι ανταγωνιστής του Twitter
Η Meta περιμένει περισσότερες οδηγίες σχετικά με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, τους νέους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρυθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες χρησιμοποιούν την ισχύ τους στην αγορά
Η εφαρμογή Τhreads, το κοινωνικό δίκτυο που θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα για να ανταγωνιστεί το Twitter, δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η Meta επεξεργάζεται πώς θα ρυθμιστεί η κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ της νέας πλατφόρμας και της εφαρμογής Instagram.
Η Meta περιμένει περισσότερες οδηγίες σχετικά με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, τους νέους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρυθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες χρησιμοποιούν την ισχύ τους στην αγορά, ανέφερε πηγή στο Bloomberg.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά επί του παρόντος τους κανονισμούς με εταιρείες και αναμένεται να δώσει περισσότερες οδηγίες τον Σεπτέμβριο.
Τα app stores σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας και του Βελγίου, δεν περιλάμβαν το Threads το πρωί της Τετάρτης. Η νέα υπηρεσία αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, σύμφωνα με καταχωρήσεις στο App Store της Apple στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Εκπρόσωπος της Meta είπε ότι ενώ ετοιμαζόταν να ανοίξει το Threads σε περισσότερες από 100 χώρες, η εταιρεία δεν παρέχει ολόκληρη τη λίστα.
Ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Meta, έχουν αυτοχαρακτηριστεί ως «gatekeepers» με βάση τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, γεγονός που θα τις υπαγάγει σε πιο αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων και την προτίμηση στα δικά τους προϊόντα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης