Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία οι δαπάνες άνω των 100 δισ. της Γερμανίας

Στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία οι δαπάνες άνω των 100 δισ. της Γερμανίας
Η Renk, πρώην θυγατρική της Volkswagen, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων για άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου του Leopard 2
Έως και το ήμισυ του ειδικού ταμείου των 100 δισ. ευρώ που έχει συσταθεί για τον εκσυγχρονισμό του γερμανικού στρατού θα πάει πιθανότατα σε αμερικανικές αμυντικές εταιρείες, δήλωσε η Susanne Wiegand, διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Renk, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι δεν έχει στρατηγική για την αμυντική του βιομηχανία.
"Δεν πιστεύω ότι πολλά από τα χρήματα θα περισσεύουν για τη γερμανική βιομηχανία", δήλωσε η Susanne Wiegand, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν έχει συνειδητοποιήσει τη στρατηγική σημασία της αμυντικής βιομηχανίας.
"Η Γερμανία δεν έχει στρατηγική πυξίδα για την αμυντική βιομηχανία.
Αυτό είναι κάτι που οι Γάλλοι το χειρίζονται πολύ καλύτερα", δήλωσε.
Η Wiegand κάλεσε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ όχι μόνο για να καλύψει βραχυπρόθεσμα κενά στα αποθέματα του γερμανικού στρατού, αλλά και για να βοηθήσει στην ανάπτυξη τεχνολογιών του μέλλοντος.

Ποια είναι η Renk

Η Renk, πρώην θυγατρική της Volkswagen, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων για άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου του Leopard 2.
Η εταιρεία, που εδρεύει στη βαυαρική πόλη Άουγκσμπουργκ, πραγματοποιεί περίπου το 70% των πωλήσεών της από κιβώτια ταχυτήτων για άρματα μάχης και πολεμικά πλοία, το υπόλοιπο με κιβώτια ταχυτήτων για μη στρατιωτικούς σκοπούς, όπως συμπιεστές.
Τρία χρόνια αφότου η VW πούλησε την Renk στον χρηματοοικονομικό επενδυτή Triton έναντι 700 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία ετοιμάζεται για εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
"Βλέπω την κεφαλαιαγορά ως ένα επόμενο βήμα στην ανάπτυξή μας, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη", δήλωσε ο Wiegand, χωρίς να δώσει ημερομηνία για μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
Η Renk έχει κλείσει παραγγελίες συνολικού ύψους 3,9 δισ. ευρώ (4,3 δισ. δολάρια), συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων-πλαίσιο, σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο.
Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι η αξία της Renk θα ανέλθει σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε περίπτωση δημόσιας εγγραφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης