Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή και σοκαριστική παραδοχή Reznikov: Πειραματόζωα... οι Ουκρανοί - Οι Ρώσοι τυφλώνουν το GPS των πυραύλων MLRS

Ωμή και σοκαριστική παραδοχή Reznikov: Πειραματόζωα... οι Ουκρανοί - Οι Ρώσοι τυφλώνουν το GPS των πυραύλων MLRS
Οι μάχες στην Ουκρανία ευκαιρία για τη Δύση να δοκιμάσει τα όπλα της είπε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι οι Ρώσοι έχουν σοβαρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ότι έχουν βρει τρόπους να εμποδίζουν τα σήματα GPS που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση των πυραύλων υψηλής ακριβείας MLRS προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov, ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι επί της ουσίας... πειραματόζωα καθώς οι στρατιωτικές συγκρούσεις στο ουκρανικό έδαφος έχουν εξελιχθεί σε πεδίο δοκιμής των Δυτικών όπλων.
Πρόκειται ωστόσο για μια δοκιμή που μεταφράζεται και που έχει ως παράπλευρη απώλεια… τη ζωή χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών και πολιτών.
«Οι Δυτικοί μπορούν να δουν εάν τα όπλα τους λειτουργούν, πόσο αποτελεσματικά είναι και αν πρέπει να αναβαθμιστούν.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε καλύτερο χώρο εκπαίδευσης για την παγκόσμια στρατιωτική βιομηχανία» υπογράμμισε μιλώντας στους Financial Times, ο Reznikov, επισημαίνοντας πως όλη αυτή η διαδικασία παρακολουθείται στενά από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας, αλλά και όλων των κρατών που αγοράζουν όπλα από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται τον Ουκρανό στρατιωτικό ειδικό Pyotr Pyatakov, ο οποίος υποστηρίζει πως έχουν διαπιστωθεί αρκετές αδυναμίες στην χρήση του πυροβολικού που προέρχεται από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Τυφλώνουν το GPS των πυραύλων MLRS

Παράλληλα, ο Reznikov παραδέχθηκε ότι οι Ρώσοι διαθέτουν σοβαρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ότι έχουν βρει τρόπους να εμποδίζουν τα σήματα GPS που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση των πυραύλων υψηλής ακριβείας MLRS.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως οι σύμμαχοι της Ουκρανίας
πρέπει να ψάχνουν διαρκώς για αντίμετρα, τη στιγμή που οι Ρώσοι ειδικοί καταφέρνουν να αντιμετωπίζουν τη δυτική τεχνολογία.

Δεν πιστεύουν οι Κινέζοι ότι οι Patriot αναχαιτίζουν Kinzhal

Επιπλέον, ο Reznikov επισήμανε πως ο Li Hui, ο ειδικός αντιπρόσωπος της Κίνας για τις Ευρασιατικές Υποθέσεις, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο στα μέσα Μαΐου, δεν πίστευε ότι τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot μπορούν να καταρρίψουν τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.
«Του πρότεινα, εάν έχει αμφιβολίες, ότι είμαστε έτοιμοι να του παρουσιάσουμε τα στοιχεία» ανέφερε ο Reznikov, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει ωστόσο πως ο Κινέζος αξιωματούχος έφυγε από το Κίεβο χωρίς να εξετάσει αυτά τα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης