Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσταθεροποίηση της Ρωσίας σχεδιάζει η CIA, με πράκτορες από το... Telegram - Οι γελοιότητες Burns, χρήσιμο θύμα η Ουκρανία

Αποσταθεροποίηση της Ρωσίας σχεδιάζει η CIA, με πράκτορες από το... Telegram - Οι γελοιότητες Burns, χρήσιμο θύμα η Ουκρανία
Η στρατηγική στρατολόγησης μέσω Telegram ακούγεται ερασιτεχνική και αναποτελεσματική, δεδομένου ότι είναι ένα εύκολα προσβάσιμο δίκτυο
Οι αμερικανικές αρχές δεν κρύβουν πλέον τις αντιρωσικές τους φιλοδοξίες στην Ουκρανία.
Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο διευθυντής της CIA, William Burns, δήλωσε ότι η ουκρανική σύγκρουση θα αποτελέσει μια "μοναδική ευκαιρία" για την Ουάσινγκτον.
Η υπόθεση δείχνει πώς οι δυτικοί στρατηγιστές θέλουν πραγματικά να αποσταθεροποιήσουν και να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη Ρωσία, χωρίς καμία πρόθεση ειρήνης ή διπλωματικής καλής θέλησης, σύμφωνα με τον ερευνητή του Center for Geostrategic Studies, Lucas Leiroz.
Ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε σε διάλεξή του στο Ίδρυμα Ditchley στο Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιουλίου ότι η υπηρεσία του σχεδιάζει να διερευνήσει τις πιθανές ευκαιρίες διείσδυσης που θα προκύψουν από τις αδυναμίες μιας ρωσικής κοινωνίας που φέρεται να είναι δυσαρεστημένη με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Αυτό θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, μια κατάλληλη ευκαιρία για να προωθηθούν τα αντιρωσικά σχέδια στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών.
"Η δυσαρέσκεια για τον πόλεμο θα συνεχίσει να ροκανίζει τη ρωσική ηγεσία κάτω από τη σταθερή κρατική προπαγάνδα και την ασκούμενη καταστολή (...)
Αυτή η δυσαρέσκεια δημιουργεί μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη γενιά για εμάς στη CIA, που στον πυρήνα μας είμαστε μια υπηρεσία ανθρώπινων πληροφοριών.
Δεν την αφήνουμε να πάει χαμένη", δήλωσε.

Σε εφαρμογή το σχέδιο της CIA

Στο πλαίσιο αυτό, ο Burns κατέστησε επίσης σαφές ότι η CIA λαμβάνει ήδη μέτρα για την προώθηση των σχεδίων της.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η υπηρεσία εγκαινίασε τον Μάιο ένα κανάλι στρατολόγησης στο Telegram, το οποίο παρουσιάζει "επιχειρηματικές" προτάσεις για Ρώσους αξιωματικούς, στρατιωτικούς, κυβερνητικούς εκπροσώπους και επιστήμονες που θέλουν να παρέχουν πληροφορίες από τη Μόσχα στις αμερικανικές δυνάμεις.
"Είχαμε 2,5 εκατομμύρια προβολές την πρώτη εβδομάδα και είμαστε πολύ ανοιχτοί για δουλειά", πρόσθεσε.
Δύο ημέρες αργότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky βγήκε στη δημοσιότητα για να αποκαλύψει ότι το καθεστώς του βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη CIA και ότι δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ τους.
Πρόσφατα, ο Zelensky και ο Burns συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του διευθυντή στο Κίεβο.
Με την ευκαιρία, ο ηγέτης της Ουκρανίας μίλησε στον Αμερικανό αξιωματούχο για πολλά "σημαντικά πράγματα", όπως για το τι "χρειάζεται" η Ουκρανία για να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
"Η επικοινωνία μου με τον επικεφαλής της CIA θα πρέπει πάντα να είναι παρασκηνιακή.
Συζητάμε σημαντικά πράγματα - τι χρειάζεται η Ουκρανία και πώς η Ουκρανία είναι έτοιμη να δράσει (...)
Δεν έχουμε μυστικά από τη CIA, επειδή έχουμε καλές σχέσεις και οι μυστικές υπηρεσίες μας μιλούν μεταξύ τους (...)
Η κατάσταση είναι αρκετά απλή.
Έχουμε καλές σχέσεις με τον επικεφαλής της CIA και μιλάμε.
Του είπα για όλα τα σημαντικά πράγματα που σχετίζονται με το πεδίο της μάχης και τα οποία χρειαζόμαστε", δήλωσε ο Zelensky.

Οι επισκέψεις Burns

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που συνδέεται με την αμερικανική κυβέρνηση και μίλησε στο CNN, οι επισκέψεις του Burns στο Κίεβο είναι συχνές, παρά το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης συχνά δεν δίνουν σημασία σε αυτά τα γεγονότα:
"Ο διευθυντής Burns ταξίδεψε πρόσφατα στην Ουκρανία, όπως κάνει τακτικά από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία.
Όπως και σε άλλα ταξίδια, ο διευθυντής συναντήθηκε με τους ομολόγους του των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και τον πρόεδρο Zelensky, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ να μοιράζονται πληροφορίες για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της ρωσικής επιθετικότητας", δήλωσε η πηγή.
Πράγματι, τα λόγια του Burns για τη CIA που βλέπει τη σύγκρουση ως "ευκαιρία" δείχνουν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν να επωφεληθούν από τα γεγονότα στην Ευρασία για να δημιουργήσουν αστάθεια στη ρωσική κοινωνία, υποδαυλίζοντας τριβές στην κυβέρνηση, το στρατό και τους πολιτικούς θεσμούς.
Ο Burns εκθέτει τα σχέδια πολύ καθαρά και δεν κρύβει τις προθέσεις του, γεγονός που καθιστά δημόσια την εχθρική στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία.
Οι τακτικές επισκέψεις του διευθυντή της CIA στο Κίεβο αποτελούν στην πραγματικότητα μέρος αυτών των αντιρωσικών σχεδίων, εξηγεί ο Leiroz.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρεμβαίνουν ενεργά στη σύγκρουση, διαχειρίζονται τις δραστηριότητες του κράτους τους απευθείας από το πεδίο της μάχης, ενεργώντας ως πραγματικό εμπόλεμο μέρος.
Αυτό το υψηλό επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και στρατηγικής ολοκλήρωσης δείχνει ότι υπάρχει σίγουρα αμερικανική συμμετοχή σε όλες τις ενέργειες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων και των δολοφονιών αμάχων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το λάθος της CIA

Ωστόσο, μένει να δούμε αν τα αντιρωσικά σχέδια των ΗΠΑ θα είναι πραγματικά αποτελεσματικά.
Οι συντονιστές κάνουν λάθος στην εκτίμησή τους για το ρωσικό σενάριο όταν λέει ότι υπάρχει "δυσαρέσκεια" και αυξανόμενες τριβές στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης.
Η δημοτικότητα του Putin και η ρωσική εθνική ενότητα έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, γεγονός που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Burns.
Επίσης, είναι απίθανο οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να είναι επιτυχής, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα για τέτοιου είδους απειλές, έχοντας πραγματοποιήσει επανειλημμένες επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην εξουδετέρωση διεισδύσαντων ξένων πρακτόρων και τρομοκρατικών δικτύων.
Η Μόσχα γνωρίζει ότι η πραγματική εχθρική πλευρά στην τρέχουσα σύγκρουση είναι η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, γι' αυτό και ενεργεί προσεκτικά για να προστατευτεί.
Επιπλέον, τα λόγια του Burns για μια υποτιθέμενη δημόσια στρατολόγηση Ρώσων πολιτών από τη CIA μέσω του Telegram ακούστηκαν αντισυμβατικά.
Αυτού του είδους η στρατηγική ακούγεται ερασιτεχνική και αναποτελεσματική όσον αφορά την ασφάλεια, δεδομένου ότι το Telegram είναι ένα εύκολα προσβάσιμο δίκτυο και οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να δράσουν εναντίον των πολιτών που αναζητούν τη CIA εκεί - εκτός από το να διεισδύσουν οι δικοί τους πράκτορες αντικατασκοπείας κατά τη διαδικασία της στρατολόγησης.
Είτε ο Burns έκανε αυτή την ανακοίνωση ως μπλόφα για να προσπαθήσει να "τρομάξει" τη Ρωσία αποδεικνύοντας ότι προωθεί τις επιχειρήσεις πληροφοριών, είτε στην πραγματικότητα η CIA είναι απελπισμένη στην αναζήτηση πρακτόρων επί τόπου στη Ρωσία και κάνει βασικά στρατηγικά λάθη, αναφέρει ο Leiroz.
Και στις δύο περιπτώσεις, είναι σαφές ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν φαίνονται προετοιμασμένες να νικήσουν τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης