Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό και βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά την άγρια ισραηλινή εισβολή στη Δυτική Όχθη

Μακελειό και βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά την άγρια ισραηλινή εισβολή στη Δυτική Όχθη
Αποσύρεται ο ισραηλινός στρατός από τη Jenin μετά από δύο ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων
Ο αέναος κύκλος της βίας στην Παλαιστίνη συνεχίζεται αμείωτος καθώς οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας ως αντίδραση στις ρουκέτες που εκτόξευσαν κατά του νότιου Ισραήλ ομάδες Παλαιστινίων… ως αντίποινα στην εισβολή του ισραηλινού στρατού στην πόλη Jenin στη Δυτική Όχθη.
Αν και οι Ισραηλινοί άρχισαν να αποχωρούν από την πόλη Jenin ύστερα από δύο ημέρες στρατιωτικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες στρατιώτες, τεθωρακισμένα, drones και μηχανήματα έργου που μεταξύ άλλων διέλυσαν και αρκετά κτήρια και δρόμους, οι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν πέντε ρουκέτες κατά του νότιου Ισραήλ.
Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας, το οποίο αναχαίτισε όλες τις ρουκέτες και όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές από αυτές τις επιθέσεις.

Βομβαρδισμοί

Στις επιθέσεις αυτές ο ισραηλινός στρατός απάντησε αμείλικτα, προχωρώντας σε βομβαρδισμούς κατά θέσεων και εγκαταστάσεων της Hamas.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Σημειώνεται πως χθες Τρίτη 4 Ιουλίου, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στο Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 άνθρωποι ενώ ο οδηγός του οχήματος που αναγνωρίστηκε ως κάτοικος της Δυτικής Όχθης σκοτώθηκε από πυρά διερχόμενου Ισραηλινού πολίτη.

12 νεκροί Παλαιστίνοι

Από την επιχείρηση των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη, έχουν αναφερθεί 12 νεκροί Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός αξιωματικός.
Επιπλέον, γίνεται λόγος για τουλάχιστον 100 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για εφιαλτικές εικόνες στην πόλη Jenin με τους δρόμους να είναι γεμάτοι από συντρίμμια και διαλυμένα κομμάτια ασφάλτου.
Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έπληξαν «κέντρο διοίκησης κοινών επιχειρήσεων» της ένοπλης οργάνωσης, της Ταξιαρχίας της Jenin, και διάφορους άλλους «στόχους», συμπεριλαμβανομένων έξι «εργαστηρίων κατασκευής εκρηκτικών».

Μήνυμα Netanyahu

«Θα δράσουμε για όσο χρειαστεί για να ξεριζώσουμε την τρομοκρατία», διεμήνυσε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε η Jenin να γίνει ξανά ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία».
Από την πλευρά του το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε πως ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε «ανοικτό πόλεμο εναντίον του πληθυσμού της Jenin».
Αν και η Jenin, στην οποία υπάρχει και ένας καταυλισμός προσφύγων που αριθμεί περίπου 18.000 ανθρώπους, είναι συχνά πυκνά στόχος των Ισραηλινών, η εισβολή αυτή ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών και εξώθησε τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους.
Ήδη πολλές παλαιστινιακές οργανώσεις διαμηνύουν πως είναι έτοιμες να πλήξουν «τον εχθρό», τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τον διαχρονικό φαύλο κύκλο βίας και αίματος στα παλαιστινιακά εδάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης