Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ζημιές άνω του 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις λόγω των διαδηλώσεων

Γαλλία: Ζημιές άνω του 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις λόγω των διαδηλώσεων
Οι διαδηλώσεις έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με τη γαλλική ένωση επιχειρήσεων MEDEF

Μόλις λίγες εβδομάδες αφότου καταλάγιασαν οι διαδηλώσεις και απεργίες για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, οι επιχειρήσεις της χώρας αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας νέας εβδομάδας ταραχών, λόγω της δολοφονίας του 17χρονου από πυρά αστυνομικού την περασμένη Τρίτη.
Οι διαδηλώσεις έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με τη γαλλική ένωση επιχειρήσεων MEDEF. Οι διαδηλωτές έχουν λεηλατήσει 200 καταστήματα και έχουν καταστρέψει 300 υποκαταστήματα τραπεζών και 250 μικρότερα γωνιακά καταστήματα, δήλωσε εκπρόσωπος της MEDEF στο CNN.
Το κύμα εξεγέρσεων ξέσπασε μετά τον πυροβολισμό του 17χρονου Nahel Merzouk κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου σε προάστιο του Παρισιού. Διαδηλωτές σε πόλεις της Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους τις επόμενες ημέρες για να εκφράσουν την οργή τους για τον τρόπο με τον οποίο αστυνομεύονται οι περιθωριοποιημένες κοινότητες της χώρας και να θέσουν ερωτήματα σχετικά με το αν η φυλή ήταν παράγοντας στο θάνατο του Merzouk.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υποσχέθηκε την «απόλυτη υποστήριξή» του στις ζημιωμένες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση της Γαλλίας εξετάζει τρόπους για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο από τις ταραχές, μετέδωσε το BFMTV. Εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης ή αναβολής των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και των φόρων, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν 30 ημέρες αντί για πέντε για να υποβάλουν αίτηση ασφάλισης.
Οι εν λόγω αποζημιώσεις είναι πιθανό να είναι συνολικά λιγότερες από το 1 δισ. ευρώ των εκτιμώμενων ζημιών, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας DBRS Morningstar, γεγονός που υποδηλώνει ότι πολλές επιχειρήσεις δεν θα αποζημιωθούν πλήρως για τις απώλειές τους.
Οι γαλλικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται τώρα για νέα περίοδο ύφεσης, καθώς οι τουρίστες, τρομαγμένοι από τις εικόνες βίας και χάους σε όλη τη Γαλλία, αποφασίζουν να μην ταξιδέψουν σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο.
Από τις αρχές Ιουλίου, οι ξένοι τουρίστες έχουν ακυρώσει το 20-25% των προγραμματισμένων ταξιδιών στο Παρίσι, δήλωσε ο πρόεδρος της MEDEF, Geoffroy Roux de Bezieux, σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο France Inter την Τρίτη.
Η αναστάτωση έρχεται σε μια κακή στιγμή για τη γαλλική οικονομία, η οποία σημείωσε καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στην ευρύτερη ευρωζώνη τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, παρά τους μήνες διαδηλώσεων και απεργιών για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης