Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Απάντηση στην Wagner με 185.000 νέες στρατολογήσεις

Medvedev: Απάντηση στην Wagner με 185.000 νέες στρατολογήσεις
Η Ρωσία προχωράει σε στοχευμένες κινήσεις για να καλύψει το κενό που αφήνει η Wagner - Στρατολογεί 185.000 επαγγελματίες στρατιώτες

Την ένταξη 185.000 νεοσύλλεκτων στο Ρωσικό στρατό με το status των επαγγελματιών στρατιωτών με συμβόλαιο, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
«Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 4 Ιουλίου έγιναν δεκτοί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων περισσότερα από 185.000 άτομα, εκ των οποίων περίπου 109.000 είναι εφεδρεία, καθώς και άλλες κατηγορίες πολιτών που καλούνται να υπηρετούν βάσει σύμβασης», δήλωσε σχετικά ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας.
Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε ήδη ανακοινωθεί από πέρυσι και στόχευε στην ενίσχυση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων κατά 30%, δηλαδή κατά 1,5 εκατομμύριο πρόσθετου στρατιωτικού προσωπικού.
Τις τελευταίες εβδομάδες το πλάνο στρατολόγησης εντάθηκε λόγω της ανταρσίας της Wagner και του ανάλογου κενού που θα αφήσει στις στρατιωτικές ανάγκες που θα έχει η Ρωσία στο πολεμικό μέτωπο.
Σύμφωνα με τον Medvedev σχεδόν 10.000 νεοσύλλεκτοι εντάχθηκαν στον τακτικό ρωσικό στρατό μόλις την τελευταία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και πρώην μελών της Wagner στους οποίους δόθηκε η σχετική επιλογή μετά την αμνήστευσή τους. «Θέλω να σημειώσω συγκεκριμένα ότι η απόπειρα ένοπλης εξέγερσης δεν άλλαξε τη στάση των πολιτών ως προς τις πιθανές εντάξεις στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», υπογράμμισε σχετικά ο Dmitry Medvedev.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης