Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi (Κίνα) προς BRICS: Αντιδράστε στην ηγεμονία των ΗΠΑ, να εφαρμόσουμε ένα νέο πολυπολικό μοντέλο

Xi (Κίνα) προς BRICS: Αντιδράστε στην ηγεμονία των ΗΠΑ, να εφαρμόσουμε ένα νέο πολυπολικό μοντέλο
«Τα κράτη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης θα πρέπει να αντιδράσουν σε ηγεμονισμούς και την πολιτική ισχύος στη διεθνή σκηνή» δήλωσε την Τρίτη (3/7) ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping
«Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί η πολυμέρεια και να βελτιωθεί η παγκόσμια διαχείριση των προβλημάτων· πρέπει να υπερασπιστούμε τις κοινές ανθρώπινες αξίες, να υπερασπιστούμε το διεθνές σύστημα με επίκεντρο τον ΟΗΕ και την παγκόσμια τάξη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, να αντιδράσουμε στον ηγεμονισμό και στην πολιτική ισχύος», δήλωσε ο Xi Jinping κατά τη διάρκεια της 23ης συνόδου του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών της Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που διεξήχθη την Τρίτη (3/7) μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Κινέζος ηγέτης προέτρεψε τις χώρες της SCO να διευκολύνουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας διαχείρισης και να συνεισφέρουν από κοινού στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης, της παγκόσμιας ανάπτυξης και της προστασίας της παγκόσμιας τάξης.
Στη σύνοδο κορυφής συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη του Οργανισμού συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι επικεφαλής των δύο οργάνων της οργάνωσης - της Γραμματείας της SCO και της Περιφερειακής Αντιτρομοκρατικής Δομής της SCO. Μεταξύ των προσκεκλημένων της συνόδου είναι επίσης οι ηγέτες της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU), του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), της Διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και την εμπιστοσύνη- Οικοδομικά Μέτρα στην Ασία (CICA) και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης