Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας κατηγορεί την Ουκρανία και τον Zelensky για ακραία επιδείνωση των σχέσεων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας κατηγορεί την Ουκρανία και τον Zelensky για ακραία επιδείνωση των σχέσεων
Αφορμή η υπόθεση του πρώην Προέδρου της Γεωργίας
Το γεωργιανό υπουργείο Εξωτερικών εξέτασε τη σύσταση του Zelensky προς τον πρεσβευτή της Γεωργίας στην Ουκρανία να εγκαταλείψει τη χώρα ως «ακραία μορφή επιδείνωσης των σχέσεων».
«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας εκφράζει βαθιά ανησυχία για την απόφαση των ουκρανικών αρχών...
Αυτό το βήμα είναι μια ακραία μορφή επιδείνωσης των διπλωματικών σχέσεων και είναι κρίμα που το επίσημο Κίεβο κάνει αυτό το βήμα εναντίον ενός φιλικού κράτους και <...> Ελπίζουμε ότι το επίσημο Κίεβο θα επανεξετάσει την απόφασή του και θα καταβάλει προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη ιστορικά φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας.
Την προηγούμενη μέρα, ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι συμμετείχε εξ αποστάσεως σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Δικαστηρίου της Τιφλίδας για την υπόθεση της διάλυσης συγκέντρωσης το 2007.
Έδειξε το αδυνατισμένο σώμα του και θα απευθύνει έκκληση στις αρχές της Γεωργίας, καλώντας τους να ζητήσουν συγγνώμη που τον έφεραν σε τέτοια κατάσταση.
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Zelensky έδωσε εντολή στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον Γεωργιανό πρεσβευτή και να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση με τον Σαακασβίλι, προτείνοντας στον διπλωμάτη να φύγει από τη χώρα εντός 48 ωρών για διαβουλεύσεις με την Τιφλίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης