Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 2 δισ. ευρώ έχουν δεσμεύσει οι ιταλικές Αρχές

Περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 2 δισ. ευρώ έχουν δεσμεύσει οι ιταλικές Αρχές
Η Ιταλία δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, πολυτελών κατοικιών, γιοτ και αυτοκινήτων
Η Ιταλία έχει ‘παγώσει’ περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας περίπου 2 δισεκ. ευρώ ύστερα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.
Η Ιταλία δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία --συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, πολυτελών κατοικιών, γιοτ και αυτοκινήτων-- στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος του Κρεμλίνου και των υποστηρικτών του.
Στην ετήσια έκθεσή της, η μονάδα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (UIF) της Τράπεζας της Ιταλίας ανέφερε ότι το ποσό των 2 δισεκ. ευρώ έχει επικαιροποιηθεί για να καλύπτει το διάστημα έως τα τέλη Ιουνίου.
Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ιταλικές ακτές και τα λιμάνια ήταν δημοφιλής προορισμός για τους εύπορους Ρώσους που αγόραζαν ακίνητα σε τοποθεσίες όπως η λίμνη Κόμο, η Σαρδηνία, η Τοσκάνη και οι ακτές της Λιγούριας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης