Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Macron πιστεύει ότι «τα χειρότερα είναι πίσω του» αλλά η 14η Ιουλίου είναι μπροστά του

O Macron πιστεύει ότι «τα χειρότερα είναι πίσω του» αλλά η 14η Ιουλίου είναι μπροστά του
Ο Γάλλος Πρόεδρος θεωρεί ότι τα επεισόδια κορυφώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ότι οι ταραχές στα γαλλικά προάστια οδεύουν σε αποκλιμάκωση
Η δολοφονία ενός 17χρονου βορειοαφρικανικής καταγωγής από έναν αστυνομικό την περασμένη εβδομάδα έχει φέρει τη Γαλλία στο χάος, πυροδοτώντας βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και αναζωπυρώνοντας μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ της νεολαίας και της αστυνομίας που κατηγορείται για βιαότητα και φυλετικές διακρίσεις.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron θεωρεί ότι τα χειρότερα ... πέρασαν και ότι η διαλοβδομάδα των ταραχών είναι ήδη πίσω του.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα είμαι ακόμη πολύ προσεκτικός τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αλλά η κορύφωση που ζήσαμε τις πρώτες νύχτες [των ταραχών] έχει τελειώσει και τώρα είναι η αδιατάραχη δημοκρατική τάξη που όλοι θέλουμε… και αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητα, », είπε στους Γάλλους δημάρχους, σύμφωνα με το BFMTV.
Η εξέγερση πράγματι δείχνει κάποια σημάδια αποκλιμάκωσης, όπως μαρτυρούν και οι 72 συλλήψεις τη νύχτα της Δευτέρας που συνιστούν εμφανή μείωση σε σχέση με τις αντίστοιχες του Σαββατοκύριακου.
Ωστόσο ο Πρόεδρος Macron επιδιώκει να δίνει σήματα επιφυλακής πραγματοποιώντας αιφινιδιαστικές επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα, δείχνοντας έτσι παράλληλα στήριξη στους αξιωματικούς της παριζιάνικης αστυνομίας.
Και τούτο διότι η εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου μπορεί να αποτελέσει έναν κόμβο για την εξέγερση στα προάστια του Παρισίου και ως εκ τούτου ένα crash test για την γαλλική αστυνομία.
«Δεν νομίζω ότι είναι πίσω μας. Θα δούμε τι θα συμβεί στις 13 και 14 Ιουλίου και στους επόμενους μήνες» σχολίασε σχετικά ο Macron ζητώντας από τους αστυνομικούς να παραμείνουν σε εγρήγορση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης