Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλα είπε ο Zelensky το 2019 για το Donbass, άλλα έκανε… - Το υπενθυμίζει Ιταλός στρατηγός

Άλλα είπε ο Zelensky το 2019 για το Donbass, άλλα έκανε… - Το υπενθυμίζει Ιταλός στρατηγός
Η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται μόνο λόγω της υποστήριξης της Δύσης λέει ο Ιταλός στρατηγός Fabio Mini
Σχετικά Άρθρα
Τις ανακολουθίες των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ενώπιον του ουκρανικού κοινοβουλίου το 2019 ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπενθύμισε ο Ιταλός στρατηγός, Fabio Mini, ο οποίος διετέλεσε διοικητής της διεθνούς δύναμης στο Κοσυφοπέδιο υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.
«Ίσως να χάσω κάποιες ψήφους…
Πρώτον, τερματισμός της σύγκρουσης στο Donbass.
Δεύτερον, διάλογος με τους Ρώσους.
Τρίτον, ουδετερότητα της Ουκρανίας».
Ήταν το 2019 και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Zelensky τα είπε αυτά στο Κοινοβούλιο» αναφέρει ο Ιταλός στρατηγός σε άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto quotidiano.
Και όπως επισημαίνει ο Mini: «Αλλά η ακροδεξιά προειδοποίησε: «Δεν θα χάσετε μόνο ψήφους», με τους επικεφαλής των διαφόρων παρατάξεων να προειδοποιούν ότι η συζήτηση με τους Ρώσους θα ήταν μια κίνηση προδοσίας. Και άλλαξε γνώμη».

Μέρος της σύγκρουσης η Ευρώπη

«Η σύγκρουση συνεχίζεται μόνο με την υποστήριξη της Δύσης.
Σήμερα, η Ευρώπη είναι μέρος της σύγκρουσης τόσο γιατί αυτή γίνεται εντός των γεωγραφικών της συνόρων, όσο και επειδή παρέχει ενεργή πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη σε ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη» τονίζει ο Ιταλός στρατηγός.

Ψέμα

Ο Mini υπογράμμισε πως είναι ψέμα ότι η σύγκρουση αφορά μόνο την Ουκρανία και τη Ρωσία.
«Αφορά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και, κυρίως, όλη την ευρωπαϊκή ασφάλεια» τονίζει ο Ιταλός στρατηγός, επισημαίνοντας πως η ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν θα βελτιώσει την ασφάλεια και ότι όλοι πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης