Διεθνή

Putin: Κίνδυνος παγκόσμιας σύρραξης και νέας οικονομικής κρίσης – Ανεξέλεγκτη συσσώρευση χρέους

Putin: Κίνδυνος παγκόσμιας σύρραξης και νέας οικονομικής κρίσης – Ανεξέλεγκτη συσσώρευση χρέους
Πιο ενωμένος από ποτέ ο ρωσικός λαός, υψηλή ευθύνη για την τύχη της Πατρίδας είπε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Για τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύρραξης και μιας νέας οικονομικής κρίσης λόγω της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης χρέους από τα αναπτυγμένα κράτη προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος κατά την τοποθέτηση του στην διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ευχαρίστησε τους ηγέτες του Οργανισμού για τη στήριξη που παρείχαν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ανταρσίας της Wagner.
«Οι γεωπολιτικές αντιθέσεις γίνονται εντονότερες.
Η υποβάθμιση του διεθνούς συστήματος ασφαλείας συνεχίζεται.
Οι κίνδυνοι μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης αυξάνονται στο πλαίσιο της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης χρεών στις ανεπτυγμένες χώρες, της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και της αυξανόμενης φτώχειας σε όλο τον κόσμο, που επιδεινώνεται από την επισιτιστική και περιβαλλοντική ασφάλεια.
Και όλα αυτά τα προβλήματα, καθένα από τα οποία είναι περίπλοκο και ποικίλο με τον δικό του τρόπο, στο σύνολο τους οδηγούν σε μια αξιοσημείωτη αύξηση του δυναμικού σύγκρουσης.
Η Ρωσία τα αισθάνεται όλα αυτά άμεσα» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπό αυτές τις δυσοίωνες συνθήκες ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις και συμβάλλει «πραγματικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας, στην εξασφάλιση βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης των κρατών μελών και στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών».

Πιο ενωμένοι από ποτέ οι Ρώσοι

Αναφερόμενος στην ανταρσία της Wagner, ο Putin – σημειώνεται πως η σημερινή του τοποθέτηση και παρουσία ήταν η πρώτη μετά την εξέγερση του Prigozhin – αφού ευχαρίστησε τους ηγέτες της Κίνας, της Ινδίας αλλά και των υπόλοιπων κρατών του Οργανισμού για τη στήριξη τους, υποστήριξε πως ο ρωσικός λαός είναι πιο ενωμένος από ποτέ.
«Ο ρωσικός λαός είναι πιο ενωμένος από ποτέ.
Οι ρωσικοί πολιτικοί κύκλοι και το σύνολο της κοινωνίας απέδειξαν ξεκάθαρα την αλληλεγγύη και την υψηλή υπευθυνότητα τους για την τύχη της Πατρίδας, μιλώντας ως ένα ενιαίο μέτωπο κατά της απόπειρας της ένοπλης εξέγερσης.
Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου από τις χώρες της SCO που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις ενέργειες της ρωσικής ηγεσίας για την προστασία της συνταγματικής τάξης της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.
Το εκτιμούμε ιδιαίτερα» υποστήριξε ο Putin.

Ένταξη Ιράν

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε επίσης τη μεταρρύθμιση της περιφερειακής αντιτρομοκρατικής δομή του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και κάλεσε για την άμεση ένταξη της Λευκορωσίας στον Οργανισμό (σε αυτόν συμμετέχουν Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν).
Σημειώνεται πως την ένταξη του Ιράν στον Οργανισμό αναμένεται να εγκρίνουν κατά τη σημερινή online Σύνοδο Κορυφής οι πρόεδροι του SCO σε μια ακόμα κίνηση που έρχεται να δείξει πως ολοένα και οργανώνεται και ενισχύεται το αντιδυτικό μέτωπο.
Αν και το Ιράν αναμένεται να γίνει δεκτό στον Οργανισμό, η ένταξη της Λευκορωσίας τοποθετείται για αργότερα.
Και οι δύο χώρες έχουν λάβει καθεστώς παρατηρητή ενώ όταν γίνουν δεκτές στον Οργανισμό, τότε αυτός θα επεκταθεί περαιτέρω τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία.
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) δημιουργήθηκε από τη Ρωσία και την Κίνα το 2001 και ως κύριο στόχο έχει να αντιμετωπίσει την επιρροή της Δύσης στην περιοχή της Ευρασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης