Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλήθειες από το Harper’s Magazine: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ φταίνε για Ουκρανία – Δίκιο η Ρωσία

Αλήθειες από το Harper’s Magazine: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ φταίνε για Ουκρανία – Δίκιο η Ρωσία
Υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων αναφέρει το δημοσίευμα
Σχετικά Άρθρα
Τα λάθη της αμερικανικής πολιτικής και τις ευθύνες της Δύσης για τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία αρχίζουν και αναγνωρίζουν ολοένα και πιο ανοιχτά τα δυτικά ΜΜΕ, υιοθετώντας θέσεις που από τη πρώτη στιγμή έχει διατυπώσει με ξεκάθαρο τρόπο η Ρωσία.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Harper’s Magazine, το οποίο αναφέρει ότι η πολιτική απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την ανατολική Ευρώπη, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και τις ενστάσεις της Ρωσίας, οδήγησε σε αυτή τη σύγκρουση στην Ουκρανία που μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η πιο έντονη στρατιωτική σύγκρουση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο κόσμος έχει γίνει μάρτυρας της πιο έντονης και πιο παρατεταμένης στρατιωτικής σύγκρουσης στα περίπου 80 χρόνια του παγκόσμιου ανταγωνισμού μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας» με τους Αμερικάνους αρθρογράφους (Benjamin Schwartz και Christopher Lane) να επισημαίνουν την παροχή πληροφοριών από την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της για την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.
Επιπλέον, το δημοσίευμα προειδοποιεί ότι «η Ουάσινγκτον είναι πιο κοντά σε μια άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα», επισημαίνοντας ότι «ο κίνδυνος μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων είναι πιο υψηλός από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία» με εξαίρεση την περίοδο της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962.

Η Μόσχα έχει δίκιο

Εντυπωσιακή όμως είναι και η παραδοχή του δημοσιεύματος ότι είναι ιδιαίτερα απλοϊκή και ιδιοτελής η προσέγγιση των ΗΠΑ ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλείται από τις ενέργειες της Μόσχας.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η προσέγγιση αυτή αγνοεί τις καλά τεκμηριωμένες και κατανοητές αντιρρήσεις που έχει διατυπώσει η Ρωσία κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και συσκοτίζει την πρωταρχική ευθύνη που φέρουν οι αρχιτέκτονες εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για το σημερινό αδιέξοδο.
«Ο παγκόσμιος ρόλος της Ουάσινγκτον και ειδικά η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία οδήγησαν «αναπόσπαστα» στην έκρηξη εχθροπραξιών στο έδαφος αυτής της μετασοβιετικής Δημοκρατίας» τονίζει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης