Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποτονικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αργία στη Wall Street

Υποτονικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, αργία στη Wall Street
Τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουνίου για την ευρωζώνη ήταν απογοητευτικά τη Δευτέρα
Ήπιες μεταβολές κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω της αργίας στη Wall Street για την Ημέρα της ανεξαρτησίας.
Δεν υπάρχουν πολλά οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη για να καθοδηγήσουν το κλίμα, ειδικά με τις αμερικανικές αγορές σε αργία.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,26%, στις 16.039 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 7.519 μονάδες.
Στις 7.369 μονάδες με πτώση 0,23% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,21%, στις 28.386 μονάδες.

Εξαίρεση αποτελούν τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές και εισαγωγές τον Μάιο, τα οποία  έδειξαν ότι οι εξαγωγές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας μειώθηκαν κατά 0,1% τον Μάιο σε μηνιαία βάση, ενδεικτικό του δύσκολου εμπορικού περιβάλλοντος.
Τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα του Ιουνίου για την ευρωζώνη ήταν απογοητευτικά τη Δευτέρα, με τις έρευνες να δείχνουν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα και στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής συρρικνώθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς η επίμονη σύσφιξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έπληξε τον μεταποιητικό τομέα.
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα 4/7 οι ασιατικές αγορές.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,98%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο +0,04%,ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,64%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -0,35% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,45%.

Ρεκόρ πτήσεων της Ryanair τον Ιούνιο

Στα εταιρικά νέα, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Ryanair (IR:RYA) κατέγραψε ρεκόρ 17,4 εκατομμυρίων επιβατών τον Ιούνιο, τον υψηλότερο αριθμό επιβατών για ένα μήνα και αύξηση 9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα ισχυρά αυτά νούμερα ήρθαν ακόμη και μετά την ακύρωση περισσότερων από 900 πτήσεων από την αεροπορική εταιρεία, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη με βάση τους μεταφερόμενους επιβάτες, που επηρέασε περίπου 160.000 πελάτες, κυρίως λόγω των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας τον περασμένο μήνα.

Η Κίνα περιορίζει τις εξαγωγές μετάλλων ημιαγωγών

Οι επενδυτές επηρεάζονται και από τον πόλεμο μεταξύ του Πεκίνου και της Δύσης για την πρόσβαση σε βασικά μικροτσίπ υψηλής τεχνολογίας, με την Κίνα να ανακοινώνει ότι θα περιορίσει τις εξαγωγές ορισμένων μετάλλων που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία ημιαγωγών.
Η Wall Street Journal ανέφερε νωρίς την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται επίσης να περιορίσουν την πρόσβαση κινεζικών εταιρειών σε υπηρεσίες cloud computing, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Amazon ( και της Microsoft.

Η RBA διατηρεί σταθερά τα επιτόκια

Νωρίτερα την Τρίτη, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το ταμειακό της επιτόκιο στο υψηλό 11 ετών του 4,10%, αναζητώντας χρόνο για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των αυξήσεων κατά 400 μονάδες βάσης από τον περασμένο Μάιο.
Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας προειδοποίησε επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω σύσφιξη για να τεθεί και πάλι υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.
Η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από μια σειρά μεγάλων κεντρικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αποτέλεσε βασική επιρροή στην καθοδήγηση του συναλλακτικού κλίματος σε μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης