Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα – Στόχος και το αεροδρόμιο Vnukovo

Ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα – Στόχος και το αεροδρόμιο Vnukovo
Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, η οποία υποστήριξε ότι η Ουκρανία επιχείρησε να κτυπήσει πολιτικές υποδομές
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση με drones κατά της Μόσχας εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου το πρωί οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με τους Ρώσους πάντως να υποστηρίζουν πως τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν και κατέρριψαν όλα τα ουκρανικά UAV.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πέντε drones κατευθύνονταν με διαφορετικό χρόνο απογείωσης κατά της Μόσχας.
Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τα τέσσερα drones πάνω από την περιοχή της Novaya Μόσχα και το πέμπτο στην περιοχή της Kaluga, νοτιοδυτικά της περιοχής της Μόσχας.
Κατά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, τα δύο drones αναχαιτίστηκαν κοντά στο χωριό Valuevo που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κρεμλίνου.

Προβλήματα στο αεροδρόμιο Vnukovo

Λόγω της ουκρανικής επίθεσης, οι ρωσικές αρχές στο αεροδρόμιο του Vnukovo εξέδωσαν εντολή περιορισμού των πτήσεων «για τεχνικούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του αεροδρομίου».
Όπως αναφέρεται, τουλάχιστον 14 πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια.
Πλέον, το αεροδρόμιο Vnukovo λειτουργεί κανονικά, όπως συνέβη και με όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Μόσχας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergei Sobyanin υποστήριξε πως όλα τα ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν και πως δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές στο έδαφος.

Zakharova: Τρομοκρατική ενέργεια

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, η οποία υποστήριξε ότι η Ουκρανία επιχείρησε να κτυπήσει τις πολιτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου και ενός αεροδρομίου.
«Η προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να επιτεθεί σε μια περιοχή όπου βρίσκεται μη στρατιωτική υποδομή, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, το οποίο παρεμπιπτόντως δέχεται επίσης πτήσεις από το εξωτερικό, είναι μια ακόμη τρομοκρατική ενέργεια» ανέφερε σε ανάρτηση της στο Telegram η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης