Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Lega): Συνομιλίες με Le Pen στο εξωτερικό, καρφιά στην κυβέρνηση Meloni στο εσωτερικό

Salvini (Lega): Συνομιλίες με Le Pen στο εξωτερικό, καρφιά στην κυβέρνηση Meloni στο εσωτερικό
Με την Μαρίν Λεπέν, του γαλλικού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, είχε συνομιλία σήμερα (3/7) ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι σχετικά με τις συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.
Σε ανακοίνωση της Λέγκα αναφέρεται ότι «ο κύριος στόχος είναι η δημιουργία της πρώτης, ιστορικής κυβέρνησης της κεντροδεξιάς, σε αντίθεση με την αριστερά των φόρων και της χαώδους μετανάστευσης».
«Η Λέγκα δεν θα πορευθεί ποτέ με την αριστερά και τους σοσιαλιστές και δεν δέχομαι βέτο σε ό,τι αφορά τους συμμάχους μας. Όποιος φέρεται με διαφορετικό τρόπο, ευνοεί τους σοσιαλιστές.
Η μόνη ελπίδα να αλλάξουμε την Ευρώπη είναι να συμπορευτούν όλοι όσοι είναι εναλλακτικοί στην αριστερά», τόνισε ο Σαλβίνι κατά την συνομιλία.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς σχολιαστές, πρόκειται για έμμεση απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι στην τηλεόραση της Rai, σύμφωνα με τον οποίο «η κεντροδεξιά δεν πρόκειται ποτέ να συμμαχήσει με το κόμμα της κυρίας Λεπέν και με την Εναλλακτική για την Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης