Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εrdogan για Γαλλία: Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες…

Εrdogan για Γαλλία: Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες…
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan δήλωσε επίσης πως η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης
Σε παρέμβαση στα εσωτερικά της Γαλλίας για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό, προέβη ο Recep Tayyip Erdogan μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Η Τουρκία ανησυχεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω καταπίεση των μουσουλμάνων και των μεταναστών» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο μουσουλμάνους, αλλά και μετανάστες», προσέθεσε.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας αφού καταδίκασε τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στη Γαλλία, μίλησε για αποικιοκρατικές πολιτικές και πολιτικές του αποκλεισμού των μουσουλμάνων και ανέφερε χαρακτηριστικά «όσοι σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες».
Η Άγκυρα ελπίζει ότι τα πρόσφατα γεγονότα μετά τους πυροβολισμούς της αστυνομίας στη Γαλλία θα τελειώσουν το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δυτική όχθη…

Ο Erdogan δήλωσε επίσης πως η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, «καλώντας το Ισραήλ να ενεργήσει με κοινή λογική και να σταματήσει τέτοιες ενέργειες».
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan καταδίκασε έντονα και την καύση του Κορανίου στη Σουηδία, λέγοντας ότι οι επιθέσεις κατά των ιερών αξιών «δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ελευθερία σκέψης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης