Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι σταθμοί της Apple μέχρι το ιστορικό ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων

Οι σταθμοί της Apple μέχρι το ιστορικό ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων
Ο τεχνολογικός κολοσσός έγραψε ιστορία την Παρασκευή (30/6), αφού έγινε η πρώτη εταιρεία που κατέγραψε κεφαλαιοποίηση 3 τρισ. δολαρίων - Οι σταθμοί της πορείας προς την κορυφή
Την Παρασκευή (30/6), η τιμή της μετοχής της Apple ανέβηκε κατά 2,31% στα 193,97 δολάρια, αρκετά για να δώσουν στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 3,05 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όταν η Apple έφτασε για πρώτη φορά στα 2 τρισ. δολάρια τον Αύγουστο του 2020, ήταν η πρώτη εταιρεία των ΗΠΑ που το έκανε, αλλά η δεύτερη παγκοσμίως, αφού ο κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco είχε καταγράψει πρώτη άνοδο στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019.
Μετά από ένα δύσκολο 2022, που είδε τον τεχνολογικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Apple, να υφίσταται τεράστιες απώλειες, η πιο επικερδής εταρεία στον κόσμο φάνηκε να ανακάμπτει.
Στα μισά του 2023, η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά 49%, ενισχύοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά περισσότερα από 900 δισ. δολάρια.
Κι ενώ το φετινό τεχνολογικό ράλι έχει τροφοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κύμα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η Apple στάθηκε απέναντι στο ρεύμα και συνέχισε να επενδύει στη δική της φιλοσοφία.
Παρότι οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Alphabet και η Meta έχουν αγκαλιάσει πλήρως την αναδυόμενη πραγματικότητα του ΑΙ και θεωρούν την άφιξή της ως σημείο τομής, η Apple ήταν εξαιρετικά διστακτική σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, εστιάζοντας την προσοχή της στο νέο της σετ μικροφώνου-ακουστικού «μεικτής πραγματικότητας» το Apple Vision Pro.
Στο διάγραμμα του Statista που παρατίθεται φωτίζονται όλοι οι σταθμοί της εταιρείας τα τελευταία 23 χρόνια μέχρι την ιστορική κεφαλαιοποίηση των 3 τρισ.
14953_1.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης