Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Πρωθυπουργό της Κριμαίας

Οι Ρώσοι απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον Πρωθυπουργό της Κριμαίας
Η Ουκρανία διέταξε δολοφονική επίθεση στον Πρωθυπουργό της Κριμαίας Sergey Aksyonov σύμφωνα με καταγγελία της Μόσχας
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα (3/7) ότι συνέλαβε έναν Ρώσο υπήκοο που είχε στρατολογηθεί ως δολοφόνος από την υπηρεσία πληροφοριών SBU της Ουκρανίας για απόπειρα δολοφονίας με στόχο τον επικεφαλής της Κριμαίας, καθώς και ότι ο ύποπτος είχε υποβληθεί σε εκπαίδευση εκρηκτικών, αναγνώρισης και δολιοφθοράς στην Ουκρανία.
Το σχέδιο περιελάμβανε την παγίδευση του αυτοκινήτου του Aksyonov με εκρηκτικά και μετέπειτα την ανατίναξή του, αλλά σύμφωνα με την FSB ο πράκτορας συνελήφθη προτού το ολοκληρώσει κι ενώ προσπαθούσε να ανασύρει τον εκρηκτικό μηχανισμό από την κρυψώνα του.
Ο συλληφθείς δεν κατονομάστηκε από τις Ρωσικές Αρχές και η Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε μονάχα ότι επρόκειτο για έναν 30χρονο που εισήλθε στα εδάφη της Κριμαίας τον Ιούνιο. Όλο αυτό το διάστημα οι Ρώσοι τον ερευνούσαν ως ύποπτο «απόπειρας διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας» και «παράνομης κατοχής εκρηκτικών».
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία προσάρτησε το 2014, με αυστηρούς ελέγχους ιδιαίτερα σε όσους επιδιώκουν να περάσουν στην Κριμαία μέσω της γέφυρας του Νότιου Κράσνονταρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης