Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυριολεκτικά ναρκοθετημένη η αντεπίθεση της Ουκρανίας – Πάει πιο αργά από τα αρχικά σχέδια του Κιέβου

Κυριολεκτικά ναρκοθετημένη η αντεπίθεση της Ουκρανίας – Πάει πιο αργά από τα αρχικά σχέδια του Κιέβου

 Οι ουκρανοί βαπτίζουν τις τακτικές τους υποχωρήσεις «προσεκτικά βήματα», μεγάλο πρόβλημα από τις νάρκες των Ρώσων

Η πολυδιαφημισμένη «αντεπίθεση» των Ουκρανών έχει πολύ σοβαρότερα πρακτικά εμπόδια από αυτά περίμεναν οι αξιωματούχοι του Κιέβου – συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Zelensky που παραδέχτηκε ότι είναι «πιο αργή από το επιθυμητό»
Οι ουκρανοί στρατιώτες που πολέμησαν στο πεδίο ανάγουν ένα μέρος αυτής της καθυστέρησης στα θανάσιμα ρωσικά ναρκοπέδια.
«Οι νάρκες είναι τρομακτικές. Με τρομάζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο» δήλωσε ο BBC ένας 36χρονος Ουκρανός στρατιώτης, με φόντο τα σοβαρά τραύματα που φέρουν συνάδελφοί του, στην προσπάθειά τους να εξουδετερώσουν τις νάρκες αυτές.
«Είναι δύσκολο να έχουμε μάτια παντού. Δύο έμπειροι συνάδελφοι έχουν ακρωτηριασμούς στα πόδια. Έχουμε συνεχείς τραυματισμούς» τόνισε.
Όπως πρόσθεσε υπάρχουν μηχανισμοί των Ρώσων που μπορούν να τοποθετούν νέες νάρκες ακόμα και σε περιοχές που ενδεχομένως να έχουν απελευθερωθεί από τους Ουκρανούς. Φυσικά κάτι τέτοιο προκαλεί απίστευτη επιβράδυνση και εκνευρισμό στα Ουκρανικά στρατεύματα.
Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που δήλωσαν την απογοήτευσή τους για την έλλειψη εξοπλισμού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, αλλά και για την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, μετά τους πουλάριθμους τραυματισμούς των τελευταίων ημερών.
Πλέον οι Ουκρανοί θα κληθούν να αυτοσχεδιάσουν εντοπίζοντας γρήγορα και ασφαλή μονοπάτια διαφυγής και όλα αυτά την ίδια στιγμή που θα αντιμετωπίζουν τον έμπειρο ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης