Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση 10 δισ. λίρες στη χρηματιστηριακή αξία της AstraZeneca – «Κάτω από τη βάση» οι δοκιμές του νέου φαρμάκου της

Κατάρρευση 10 δισ. λίρες στη χρηματιστηριακή αξία της AstraZeneca – «Κάτω από τη βάση» οι δοκιμές του νέου φαρμάκου της

Μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων από τις εργαστηριακές δοκιμές του νέου φαρμάκου deruxtecan η μετοχή της φαρμακευτικής έχασε έως και 6%

Οι μετοχές της φαρμακευτικής AstraZeneca υποχώρησαν έως και 6% σήμερα (3/7) το πρωί, λόγω της δημοσίευσης των πρώτων αποτελεσμάτων από τη δοκιμή φάσης 3 για το datopotamab deruxtecan. Με τα κλινικά αποτελέσματα του νέου αντικαρκινικού της φαρμάκου να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των επενδυτών,  η φαρμακευτική κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση από όλες τις εταιρείες του δείκτη FTSE 100.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της AstraZeneca, οι δοκιμές από το νέο φάρμακο της εταιρείας που στοχεύει να καταπολεμήσει τον καρκίνο του πνεύμονα απέδειξαν είναι αποτελεσματικότερο από το φάρμακο-πρότυπο docetaxel που κατ' εξοχήν χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στις χημειοθεραπείες.
Αυτοί που δεν πείστηκαν ήταν οι επενδυτές του City που –κατά τα δικά τους κριτήρια- προσδοκούσαν πιο απτά και άμεσα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές κλινικές, αφού είχαν προϋπολογίσει πωλήσεις αξίας 10-18 δισ. λίρες για το νέο φάρμακο της AstraZeneca.
Ανέμεναν με άλλα λόγια «κλινικά σημαντικά» αποτελέσματα.
Αν και με ανακοίνωση της η φαρμακευτική εταιρεία αναφέρθηκε σε «υποκειμενική αξιολόγηση» των κλινικών αποτελεσμάτων εκ μέρους της αγοράς, οι πιθανοί επενδυτές δεν φάνηκαν να πείθονται ιδιαίτερα από τις εξηγήσεις που έδωσε η AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης