Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ρωσίας σε Scholz για Ουκρανία: Μάθε καλύτερα την Ιστορία, μη μιλάς αν δεν γνωρίζεις

Πυρά Ρωσίας σε Scholz για Ουκρανία: Μάθε καλύτερα την Ιστορία, μη μιλάς αν δεν γνωρίζεις
Ο καγκελάριος της Γερμανίας υποστήριξε ότι η Ουκρανία ήταν ανεξάρτητο κράτος επί ΕΣΣΔ
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz μετά την απόπειρα του να «παραχαράξει» την Ιστορία, με αφορμή την τοποθέτηση του ότι η Ουκρανία ήταν ήδη ανεξάρτητο κράτος στη σοβιετική εποχή και ότι η Κριμαία ήταν μέρος της, εξαπολύει ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμα, ο οποίος συμβούλεψε τον Scholz να μάθει καλύτερα την Ιστορία και να μην κάνει εικασίες.
Σε ανάρτηση του στο Telegram και σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Scholz στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD, ο Slutsky ήταν ιδιαίτερα επικριτικός.
«Και κάτι ακόμα σχετικά με τη θέση του Scholz για την Κριμαία.
Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Κριμαία είναι μέρος της Ουκρανίας εδώ και πολύ καιρό, πάρα πολύ καιρό.
Πόσο όμως;
Λέει, πολύ καιρό πριν.
Πόσο όμως είναι αυτό «το πολύ καιρό πριν»;
Από την εθελοντική απόφαση που πήρε το 1954 ο Khrushchev και ακυρώθηκε με το λαϊκό δημοψήφισμα του 2014;
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι πολίτες της Κριμαίας «πολύ καιρό πριν», πήραν την απόφαση να αναγνωρίσουν αυτήν την απόφαση του Khrushchev ως άδικη, παράνομη και λανθασμένη και τη διόρθωσαν.
Θα συμβούλευα τον Καγκελάριο να μάθει καλύτερα το ιστορικό υλικό και να μην κάνει εικασίες για θέματα, για τα οποία όπως αποδείχθηκε, γνωρίζει ελάχιστα» υποστήριξε ο Slutsky.

Η πρακτική της Δύσης

Όπως είπε ο Slutsky, οι Δυτικοί πολιτικοί πολύ συχνά παραφράζουν τα ιστορικά γεγονότα, τα παρερμηνεύουν και τα επανατοποθετούν βάσει των δικών τους μέτρων.
«Αυτή είναι η«κρατική υπόσταση» της Ουκρανίας, η ηγεσία της οποίας πούλησε στους Δυτικούς κυρίους του τόσο την κυριαρχία όσο και την ανεξαρτησία της, η οποία καταρρέει μπροστά στα μάτια μας» υποστήριξε ο Slutsky.
Υπενθυμίζεται πως η Κριμαία έγινε ρωσική επαρχία τον Μάρτιο του 2014 κατόπιν δημοψηφίσματος, στο οποίο το 96,77% των ψηφοφόρων στην Κριμαία και το 95,6% των ψηφοφόρων στη Σεβαστούπολη τάχθηκαν υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία.

Τι είπε ο Scholz

Σε δηλώσεις του στη γερμανική τηλεόραση, ο Scholz ανέλαβε ρόλο παραχαράκτη της ιστορίας καθώς είπε ότι η Ουκρανία ήταν ήδη ανεξάρτητο κράτος στη σοβιετική εποχή – δηλαδή είχε..,, καθεστώς πλήρους κυριαρχίας - και η Κριμαία ήταν μέρος του.
«Ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, η Ουκρανία ήταν ένα ανεξάρτητο κράτος και μέλος του ΟΗΕ.
Και παρεμπιπτόντως, η Ρωσία ήταν η πρώτη που αποσχίσθηκε από τη Σοβιετική Ένωση, όχι η Ουκρανία», δήλωσε την Κυριακή 2 Ιουλίου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD.
Και εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τον Scholz, η Κριμαία ανήκε στην Ουκρανική Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία.
Ο Γερμανός Καγκελάριος πιθανότατα δεν γνωρίζει ότι η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας ήταν - μαζί με μια σειρά από κράτη, όπως και η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λευκορωσίας - ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, και υπέγραψε το καταστατικό του οργανισμού το 1945.
Ωστόσο, με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Ρωσική Ομοσπονδία έγινε στην πραγματικότητα ο μόνος νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα πραγματικά ιστορικά δεδομένα.
Επίσης, ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για το γεγονός ότι υπάρχει χρονική διαφορά μεταξύ της υιοθέτησης της δήλωσης κρατικής κυριαρχίας της Ρωσίας το 1990 και της μεταγενέστερης απόσχισης από την ΕΣΣΔ - στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η Ουκρανία αποχώρησε από τη Σοβιετική Ένωση τον Αύγουστο, υιοθετώντας το Διάταγμα για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, και η Ρωσία τον Δεκέμβριο του 1991.
Ουκ ολίγα λάθη, ανεπίτρεπτα για έναν κορυφαίο Γερμανό πολιτικό…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης