Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρήγμα στις σχέσεις Goldman Sachs - Apple

Ρήγμα στις σχέσεις Goldman Sachs - Apple
Η Goldman έχει εγκαταλείψει άλλα στοιχεία της προώθησης της καταναλωτικής τραπεζικής της τους τελευταίους μήνες
Φαίνεται ότι η Goldman Sachs μπορεί τελικά να προτιμά τη Wall Street από την main street.
Ο γίγαντας της επενδυτικής τραπεζικής έχει κάνει εξορμήσεις στον τομέα του καταναλωτικού δανεισμού τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιες από αυτές έχουν εγκαταλειφθεί.
Τώρα η Goldman εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τη σχέση της και με την Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Το 2019 η τράπεζα άρχισε να προσφέρει μια πιστωτική κάρτα με την επωνυμία Apple και ξεκίνησε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό και την υπηρεσία "buy now pay later" με τον τεχνολογικό γίγαντα νωρίτερα φέτος.
Ωστόσο, οι ευρύτερες καταναλωτικές προσπάθειες της Goldman έχουν δυσκολευτεί, οδηγώντας σε επικρίσεις κατά του διευθύνοντος συμβούλου David Solomon για την υποστήριξή του στις προσπάθειες διαφοροποίησης από τις παραδοσιακές δραστηριότητές της.
Ο Solomon δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι η συνεργασία με την Apple είχε παραταθεί έως το 2029, αλλά τα σχέδια αυτά μπορεί τώρα να αλλάζουν.

Ο ρόλος της American Express

Σύμφωνα με την WSJ η Goldman έχει συζητήσει μια συμφωνία που θα μεταφέρει τις προσφορές της Apple στην American Express.
Το CNBC επιβεβαίωσε αργότερα τις συζητήσεις, αλλά τόσο το CNBC όσο και η Journal δήλωσαν ότι δεν επίκειται συμφωνία.
Οποιαδήποτε αλλαγή θα απαιτούσε επίσης την έγκριση της Apple.
Τον Ιανουάριο η Goldman δήλωσε ότι είχε χάσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τις δραστηριότητες της καταναλωτικής τραπεζικής σε τρία χρόνια.
Τον επόμενο μήνα ο Solomon δήλωσε ότι η τράπεζα εξέταζε "στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις", αλλά είχε εμφανιστεί προσηλωμένη στη συνεργασία με την Apple.
Η Goldman μπορεί επίσης να επιδιώκει να απαλλαγεί από την προσφορά μιας πιστωτικής κάρτας με το σήμα της General Motors, ανέφερε η Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης