Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία χάνει, η Δύση το βλέπει και ετοιμάζει ... σχέδιο πυρηνικής καταστροφής στη Zaporizhia

Η Ουκρανία χάνει, η Δύση το βλέπει και ετοιμάζει ... σχέδιο πυρηνικής καταστροφής στη Zaporizhia
Οι Δυτικοί σχεδιάζουν μια πυρηνική καταστροφή για να… νομιμοποιήσουν τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση λέει Ρώσος αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
Για σχέδιο της Δύσης να υπάρξει μια επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, η οποία θα αποδοθεί στους Ρώσους έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις συγκρούσεις στην Ουκρανία κάνει λόγο ο Renat Karchaa, σύμβουλος του CEO της Rosenergoatom, της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας.
Η Ρωσία έχει εκφράσει κατά καιρούς την ανησυχία της για το ενδεχόμενο οι Ουκρανοί να προχωρήσουν σε κάποιου είδους επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia.
Μάλιστα σε αυτήν ακριβώς την πρόθεση τους, αποδίδουν τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Κιέβου για το ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ναρκοθετήσει τον πυρηνικό σταθμό, κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν αποδείχθηκε από τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Η Δύση καταλαβαίνει ότι η Ουκρανία χάνει

«Η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει σταματήσει.
Οι Δυτικοί συνειδητοποιούν ότι η κυρίαρχη ελίτ της Ουκρανίας δεν είναι πλέον ικανή να κερδίσει στην τρέχουσα κατάσταση και καταλαβαίνουν ότι η ήττα του Κιέβου θα σήμαινε ήττα και για αυτούς.
Η Δύση ανέβασε πολύ τον πήχη από την πρώτη στιγμή και πλέον το σημείο μη επιστροφής έχει φτάσει.
Στη Δύση καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία είναι πλέον ανίκανη να επιτύχει μια νίκη, παρά την «τρελή» ροή πυρομαχικών και κάθε είδους στρατιωτικού εξοπλισμού» υποστηρίζει ο Karchaa.

Είναι έτοιμοι για τα πάντα

Σύμφωνα με τον Karchaa, οι Δυτικοί πλέον είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να σώσουν την κατάσταση από την επικείμενη αυτή καταστροφή - της ήττας.
«Κατά την άποψη τους, εάν οργανώσουν μια ειδική επιχείρηση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, που θα μπορούσε να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή, τότε θα δημιουργούνταν μια νόμιμη οδός που θα νομιμοποιούσε την επίσημη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση» υπογράμμισε ο Karchaa, αναφέροντας πως ακριβώς για αυτόν τον λόγο και τα δυτικά ΜΜΕ κηλιδώνουν τη φήμη της Ρωσίας, προκειμένου να διαμορφώσουν στη διεθνή κοινή γνώμη, την εικόνα της Ρωσίας ως ενός αδίστακτου κράτους που είναι ικανό να διαπράξει μια ενέργεια πυρηνικής τρομοκρατίας.

Παγκόσμια απειλή

«Μια τέτοια πράξη μπορεί τότε να θεωρηθεί απειλή για την Ευρώπη αλλά και για την παγκόσμια κοινωνία συνολικά.
Επομένως, πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα πιο σοβαρών γεγονότων από ότι αρχικά φαινόταν» υπογράμμισε ο Karchaa, τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου εξακολουθούν να αγνοούν ότι ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia ανήκει στη Ρωσία, ότι βρίσκεται πλέον σε ρωσικό έδαφος και ότι είναι μέρος της δικαιοδοσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Εάν πριν διέδιδαν ψέματα με στόχο να σπιλώσουν τη Ρωσία και μας παρουσίαζαν ως το παγκόσμιο κακό, τώρα επιδιώκουν να λένε τέτοια ψέματα για διαφορετικό σκοπό.
Έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν την παγκόσμια κοινότητα να κουνήσει το δάχτυλο στον ένοχο πριν καν συμβεί οποιοδήποτε γεγονός.
Αυτό δεν είναι πρόκληση, επειδή μια πρόκληση είναι κάτι που παρουσιάζεται ως απομίμηση απειλής...
Αυτή τη φορά, δεν είναι μίμηση απειλής, αλλά στην πραγματικότητα σκοπεύουν να την πραγματοποιήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα αυτού του πυρηνικού επεισοδίου είναι τόσο υψηλή όσο ποτέ άλλοτε» υποστήριξε ο Karchaa.
Σημειώνεται πως ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022.
Έκτοτε Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στον ΙΑΕΑ, ο οποίος ζητά και από τις δύο πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης