Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ σφυροκοπά τη Δυτική Όχθη – Πέντε νεκροί Παλαιστίνιοι, 28 τραυματίες

To Ισραήλ σφυροκοπά τη Δυτική Όχθη – Πέντε νεκροί Παλαιστίνιοι, 28 τραυματίες
Η μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση των τελευταίων ετών
Στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση των τελευταίων ετών προχώρησε από σήμερα Δευτέρα 3/7 τα ξημερώματα το Ισραήλ, το οποίο βάλλει με αεροπορικά και χερσαία πλήγματα κατά της Δυτικής Όχθης με συνέπεια μέχρι στιγμής να έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι και να έχουν τραυματιστεί άλλοι 28.
Εκτιμάται πως ο αριθμός των θυμάτων τις επόμενες ώρες θα αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης του ήταν ένα μεγάλο κέντρο διοίκησης της στρατιωτικής ομάδας Jenin Brigades που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Jenin.
Μάλιστα, αναφέρει πως η επίθεση αυτή είναι στοχευμένη, πως δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από τρεις ημέρες και πως οι ισραηλινές δυνάμεις δεν πρόκειται να καταλάβουν παλαιστινιακά εδάφη.
Σημειώνεται πως η Jenin Brigades έχει κατηγορηθεί για πολλές επιθέσεις κατά Ισραηλινών και αυτές ήταν που είχαν ως αποτέλεσμα τον περασμένο μήνα οι Ισραηλινοί να επιτεθούν κατά της Jenin και της Nablus, στις πιο σφοδρές επιθέσεις από την περίοδο της δεύτερης Ιντιφάντα που έληξε το 2005.

Αντιδράσεις

Η κίνηση των Ισραηλινών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων αλλά και διαδηλώσεις σε όλη τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου ελέγχου της Ramallah όπου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού.
Μάλιστα οι Ισραηλινοί έχουν θέσει σε επιφυλακή το σύστημα αεράμυνας Iron Dome, φοβούμενοι αντίποινα και πυραυλικές επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο καταυλισμός που βρίσκεται στην Jenin – δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’50 και σε αυτόν ζουν περίπου 11.000 άνθρωποι – θεωρείται από τους Ισραηλινούς ως η βασική εστία της «Παλαιστινιακής τρομοκρατίας» καθώς εκεί φέρεται πως εδρεύουν η Hamas, η ισλαμική Τζιχάντ και η Fatah.
Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 180 Παλαιστίνιοι και 24 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε διάφορες εχθροπραξίες και συγκρούσεις από την αρχή του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης