Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θέλει διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση – Σχεδόν απίθανο… λόγω Κιέβου

Η Ρωσία θέλει διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση – Σχεδόν απίθανο… λόγω Κιέβου
Τόσο η Ουκρανία όσο και η Δύση στοιχηματίζουν στη χρήση στρατιωτικής βίας λέει Ρώσος διπλωμάτης
Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε μια πολιτική και διπλωματική λύση για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης αλλά οι προοπτικές για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες λόγω της στάσης του Κιέβου και των δυτικών τους συμμάχων, οι οποίοι στοιχηματίζουν σε μια στρατιωτική λύση, υποστηρίζει ο Gennady Gatilov, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Σε δηλώσεις του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Gatilov επισημαίνει ότι το Κίεβο έχει απαγορεύσει με νόμο όλες τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ενώ σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα Ηνωμένα Έθνη και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres μπορούν να παίξουν κάποιο εποικοδομητικό ρόλο στη διευθέτηση της σύγκρουσης.

Αντιρωσική πλατφόρμα ο ΟΗΕ

«Οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την Ουκρανία παραλύουν από την απροθυμία να ακούσουν είτε την άποψή μας είτε οποιουδήποτε άλλου μέρους.
Στην πραγματικότητα, ο ΟΗΕ, και πρωτίστως η Γενική Συνέλευση, μετατράπηκε από τη Δύση σε πλατφόρμα για την έκφραση αβάσιμων κατηγοριών κατά της Ρωσίας και επανειλημμένων εικασιών στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης» είπε ο Gatilov, τονίζοντας ότι η Ρωσία «με σεβασμό αντιμετωπίζει όλες τις προσπάθειες χωρών, οργανισμών και ατόμων στην αναζήτηση πιθανών λύσεων για την ουκρανική κρίση».

Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια

«Έχουν ήδη διατυπωθεί πολλές προτάσεις και πρωτοβουλίες για το θέμα», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, σημειώνοντας πως «πρόσφατα, μια ομάδα αφρικανικών χωρών εξέφρασε παρόμοιες ιδέες».
«Πλέον γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία αποτελούν σοβαρή απειλή όχι μόνο για την περιφερειακή ασφάλεια, αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια» υπογράμμισε ο Gatilov, τονίζοντας ότι απαιτείται στοχευμένη δουλειά με το καθεστώς του Κιέβου και τη Δύση για να διευκολυνθεί η ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
«Η ουκρανική πλευρά πρέπει να πειστεί να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η Δύση πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα και μισθοφόρους στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Gatilov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης