Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: H Δύση διεξάγει υβριδικό πόλεμο εναντίον όχι ενάντια στη Ρωσία αλλά στην Ανατολή και το Νότο

Medvedev: H Δύση διεξάγει υβριδικό πόλεμο εναντίον όχι ενάντια στη Ρωσία αλλά στην Ανατολή και το Νότο
Στο άρθρο του στη Rossiyskaya Gazeta καταγράφει τις θέσεις του για την παγκόσμια αντιπαράθεση με τη συλλογική Δύση
Στη συλλογική Δύση δεν αρέσει η επιθυμία για ανεξαρτησία όχι μόνο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και της παγκόσμιας Ανατολής και Νότου.
Η νέα σύγκρουση έχει ήδη προκαλέσει μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη ένταση από ό,τι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και έχει θέσει στην πραγματικότητα τον κόσμο στα πρόθυρα ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, επισήμανε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev/
Στο άρθρο του στη Rossiyskaya Gazeta την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023  καταγράφει τις θέσεις του για την παγκόσμια αντιπαράθεση με τη συλλογική Δύση.
«Από τη μία πλευρά είναι οι δυτικές χώρες, οι οποίες είναι απρόθυμες να παραδεχτούν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά και χάνουν την κυριαρχία τους.
Ο υβριδικός πόλεμος που διεξάγουν τώρα με εμάςείναι η τελευταία τους ευκαιρία να διατηρήσουν το ευνοϊκό τους status quo, να μην χάσουν την δύναμη και επιρροή
Από την άλλη πλευρά δεν είναι μόνο η Ρωσία, αλλά και η παγκόσμια Ανατολή και ο Νότος», έγραψε ο Medvedev.
Υπενθύμισε ότι ο πληθυσμός της παγκόσμιας Ανατολής και Νότου αποτελεί σχεδόν τα δύο τρίτα του πλανήτη: Αυτές είναι χώρες που συνεχίζουν να δυναμώνουν, ξεπερνούν σταδιακά τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες του αποικιακού παρελθόντος και υποστηρίζουν την ισότιμη ανάπτυξη όλων πολιτείες.
«Στους πρώην αποικιοκράτες δεν αρέσει πολύ η επιθυμία τους για ανεξαρτησία. Προσκολλώνται στο παρελθόν με όλες τους τις δυνάμεις.
Η νέα σύγκρουση έχει ήδη προκαλέσει μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τον προηγούμενο Ψυχρό Πόλεμο και εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.
Στην πραγματικότητα , έχει βάλει τον κόσμο στα πρόθυρα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου», σημείωσε ο Medvedev.

Η εποχή της πολιτισμικής ρήξης

Επισήμανε επίσης «τρία πράγματα που είναι καιρός να συνειδητοποιήσει επιτέλους ο αγγλοσαξονικός κόσμος».
«Πρώτον, η αντιπαράθεση με τη συλλογική Δύση έχει γίνει παγκόσμια
Τα έτη 2022-2023 θα μείνουν στην ιστορία ως η εποχή της πιο ισχυρής πολιτισμικής ρήξης, της κορύφωσης της υπαρξιακής κρίσης της ανθρωπότητας στον 21ο αιώνα.
Η άμεση συνέπεια της ήταν η έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία», έγραψε ο Medvedev.
Υπενθύμισε ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει ειδική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία και το Donbass δεν είναι απλώς μια "περιφερειακή σύγκρουση", αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.
Πρόκειται για μια ολοκληρωτική αντιπαράθεση μεταξύ της υπό όρους συλλογικής Δύσης και του υπόλοιπου κόσμου.
Προκαλείται από τη διαμετρική αντίθεση των απόψεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της ανθρωπότητας», επισήμανε.

Μία νέα πράξη του Ελσίνκι

Τα αποτελέσματα της αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα πρέπει να καθοριστούν σε ένα νέο κείμενο, όπως η Πράξη του Ελσίνκι του 1975, επισήμανε
«Όλα τα σκληρά κερδισμένα αποτελέσματα της συνολικής αντιπαράθεσης πρέπει να παγιωθούν σε ένα νέο έγγραφο όπως η Πράξη του Ελσίνκι, η οποία τελείωσε τη γνωστή Διάσκεψη του 1975.
Μόνο το ίδιο το Ελσίνκι, δυστυχώς, δεν είναι κατάλληλο για προφανείς λόγους.
Τώρα η Φινλανδία είναι μια εχθρική χώρα για εμάς , που δημιουργήθηκε κάποια στιγμή από... απροσεξία από τον Lenin και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ σήμερα », επισήμανε.

Σκληρή και κατηγορηματική απάντηση

Υπενθύμισε ότι με το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, άρχισε κάτα τη προσφιλή της τακτική η Δύση να εφαρμίζει διπλά μέτρα και σταθμά.
«Τίποτα καινούργιο, όλα είναι όπως συνήθως: Την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα, σύμφωνα με τη συλλογική Δύση, μπορούν να υπερασπιστούν μόνο όσοι τους επιτρέπεται.
Η Ρωσία δεν υποτάχθηκε στη θέληση κάποιου άλλου και αντέταξε την σκληρή και κατηγορηματική της απάντηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης