Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Olaf Scholz σε ρόλο παραχαράκτη της Ιστορίας της Ουκρανίας : Ήταν κυρίαρχο κράτος επί ΕΣΣΔ και περιλάμβανε την Κριμαία

Ο Olaf Scholz σε ρόλο παραχαράκτη της Ιστορίας της Ουκρανίας : Ήταν κυρίαρχο κράτος επί ΕΣΣΔ και περιλάμβανε την Κριμαία
Τα ιστορικά λάθη του Γερμανού Καγκελάριου

Ο γερμανός Καγκελάριος ανέλαβε ρόλο παραχαράκτη της ιστορίας καθώς σύμφωνα με τον Olaf Scholz, η Ουκρανία ήταν ήδη ανεξάρτητο κράτος στη σοβιετική εποχή – δηλαδή είχε..,, καθεστώς πλήρους κυριαρχίας -  και η Κριμαία ήταν μέρος του.
«Ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, η Ουκρανία ήταν ένα ανεξάρτητο κράτος και μέλος του ΟΗΕ.
Και παρεμπιπτόντως, η Ρωσία ήταν η πρώτη που αποσχίσθηκε από τη Σοβιετική Ένωση, όχι η Ουκρανία», δήλωσε την Κυριακή 2 Ιουλίου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD. .
Και εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τον Scholz, η Κριμαία ανήκε στην Ουκρανική Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία.
Ο Γερμανός Καγκελάριος πιθανότατα δεν γνωρίζει ότι η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας ήταν - μαζί με μια σειρά από κράτη, όπως και η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Λευκορωσίας - ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, και  υπέγραψε το καταστατικό του οργανισμού το 1945.
Ωστόσο, με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Ρωσική Ομοσπονδία έγινε στην πραγματικότητα ο μόνος νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα πραγματικά ιστορικα΄δεδομένα.
Επίσης, ο επικεφαλής του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες για το γεγονός ότι υπάρχει χρονική διαφορά μεταξύ της υιοθέτησης της δήλωσης κρατικής κυριαρχίας της Ρωσίας το 1990 και της μεταγενέστερης απόσχισης από την ΕΣΣΔ - στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικνύεται ότι η Ουκρανία αποχώρησε από τη Σοβιετική Ένωση τον Αύγουστο, υιοθετώντας το Διάταγμα για τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας, και η Ρωσία τον Δεκέμβριο του 1991.
Ουκ ολίγα λάθη, ανεπίτρεπτά για έναν κορυφαίο Γερμανό πολιτικό…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης