Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βατικανό δεν έχει δικό του σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία, στόχος να προστατεύσουμε τις ζωές των αθώων

Το Βατικανό δεν έχει δικό του σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία, στόχος να προστατεύσουμε τις ζωές των αθώων
Όπως ανέφερε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2023 η υπηρεσία Τύπου της Αγίας Έδρας, ο καρδινάλιος Juppi συζήτησε «ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια ειρηνική λύση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο
Ο επιτετραμμένος του Πάπα για την ειρήνευση το Ουκρανικού, ο καρδινάλιος Matteo Juppi, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στην εφημερίδα il Resto del Carlino ότι το Βατικανό δεν έχει δικό του σχέδιο για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
«Υπό την ηγεσία του Πάπα Φραγκίσκου και μαζί του τις επόμενες ημέρες, θα αναλογιστούμε όσα ακούσαμε.
Για το λόγο αυτό, δεν έχουμε ακόμη μια πράξη που θα μπορούσε να διευκολύνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Μας ενδιαφέρει πολύ το ανθρωπιστικό θέμα και στην προστασία της ζωής των αθώων», - τον αναφέρει η εφημερίδα από την εκδήλωση στη Μπολόνια ..
Κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης στη Μόσχα, ο Καρδινάλιος Juppi συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο και τον επικεφαλής των καθολικών κληρικών
Όπως ανέφερε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2023 η υπηρεσία Τύπου της Αγίας Έδρας, ο Juppi συζήτησε «ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια ειρηνική λύση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο.
Τα αποτελέσματα της επίσκεψης, όπως σημειώνεται, θα τεθούν υπόψη του Πάπα Φραγκίσκου «υπό το φως των περαιτέρω βημάτων που πρέπει να γίνουν τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και στην αναζήτηση τρόπων για την ειρήνη».
Ο επικεφαλής Τύπου της Αγίας Έδρας Matteo Bruni είπε στους δημοσιογράφους στις 20 Μαΐου ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε εντολή στον καρδινάλιο Zuppi να εκτελέσει «μια αποστολή που θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, με την ελπίδα ... ότι αυτό μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς την ειρήνη»
Ο Juppi πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κίεβο στις 5-6 Ιουνίου ως επιπετραμμένος του Πάπα για μια διευθέτηση στην Ουκρανία.
Το Βατικανό χαρακτήρισε το ταξίδι ως «σύντομο αλλά γεμάτο γεγονότα».
Το μήνυμα της Αγίας Έδρας σημειώνει ότι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν στο Κίεβο «θα τεθούν υπόψη του Αγίου Πατέρα και αναμφίβολα θα είναι χρήσιμα για την αξιολόγηση των βημάτων που πρέπει να συνεχιστούν να γίνονται τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο όσο και σε την αναζήτηση τρόπων για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης