Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Συλλογική δράση για να τερματιστούν οι προσβολές των ισλαμικών συμβόλων

Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Συλλογική δράση για να τερματιστούν οι προσβολές των ισλαμικών συμβόλων
Έκτακτη συνεδρίαση του οργανισμού στη Τζέντα, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας
Τα κράτη -  μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) ζήτησαν την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 την ανάληψη συλλογικής δράσης για να τερματιστούν οι επαναλαμβανόμενες πράξεις προσβολής των ισλαμικών συμβόλων, όπως μετέδωσε το Saudi Al-Ikhbariya TV.
«Η δυσφήμιση του Κορανίου και η προσβολή του προφήτη του Ισλάμ δεν είναι μεμονωμένες εκδηλώσεις ισλαμοφοβίας.
Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να λάβουν συλλογικά μέτρα για να το σταματήσουν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του OIC Ιμπραήμ Τάχα σε έκτακτη συνεδρίαση του οργανισμού στη Τζέντα, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας.
Επεσήμανε «την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την επείγουσα εφαρμογή του διεθνούς δικαίου έναντι οποιωνδήποτε εκδηλώσεων που προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα».
Η βεβήλωση και το κάψιμο του Κορανίου στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Eid al-Adha προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις σε πολλές χώρες του κόσμου
Το Ιράκ ζήτησε από τις σουηδικές αρχές να εκδώσουν για δίκη τον μετανάστη που διέπραξε την ενέργεια, ενώ την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 δεκάδες Ιρακινοί συγκεντρώθηκαν σε διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της χώρας στη Βαγδάτη .
Το περιστατικό καταδίκασαν επίσης η Αλγερία , το Αφγανιστάν , η Αίγυπτος , η Ινδονησία , ο Λίβανος , η Συρία, η Τουρκία , το Ουζμπεκιστάν , ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών ( LAS ) Ahmed Abul Gheitκαι Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας για τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου (GCC) Jassim al-Budaywe.
Τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβκών Εμιράτων κάλεσαν τους Σουηδούς πρεσβευτές για να τους επιδώσουν ένα notam διαμαρτυρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης