Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova για Γαλλία: Η ανοχή είναι φιλελεύθερο ψεύδος, επιθετικές μειοψηφίες επιβάλλουν τη βία

Zakharova για Γαλλία: Η ανοχή είναι φιλελεύθερο ψεύδος, επιθετικές μειοψηφίες επιβάλλουν τη βία
Οι βίαιες διαδηλώνεις δεν τελειώνουν... ειρηνικά επισημαίνει το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τσ γεγονότα στη Γαλλία. 
Σχετικά Άρθρα
«Οι εκκλήσεις για βίαιη λύση στις διαδηλώσεις στη Γαλλία μαρτυρούν τις αντιφάσεις του φιλελευθερισμού ασυμβίβαστες με τη ζωή αλλά και την κατάρρευση της κατά φαντασιαν ανοχής», επισήμανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Mar;ia Zakharova.
«Η κατά φαντασίαν ανοχή καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.
Ο φιλελευθερισμός αναδεικνύει αντιφάσεις που είναι ασυμβίβαστες με τη ζωή» δήλωσε η Zakharova, σχολιάζοντας το μήνυμα των γαλλικών αστυνομικών συνδικάτων για τη «δικτατορία των επιθετικών μειονοτήτων» και ότι η ειρήνη πρέπει να επιτευχθεί με τη βία.
Το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνόυ 2023, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 17χρονο έφηβο κατά τη διάρκεια ελέγχου σε δρόμο στη Ναντέρ, ο οποίος, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους
. Σε πολλές πόλεις της Γαλλίας ξέσπασαν ταραχές που διαρκούν αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σε όλη τη χώρα νεαροί πυρπόλησαν περίπου 3,8 χιλιάδες αυτοκίνητα, καθώς και αστυνομικά και κυβερνητικά κτίρια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, λεηλατήθηκαν περίπου 250 υποκαταστήματα τραπεζών, 200 παντοπωλεία και περίπου δέκα εμπορικά κέντρα.
Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί σε πολλές πόλεις, με τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα.
Συνολικά, περίπου 3 χιλιάδες άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, μεταξύ των οποίων πολλοί ανήλικοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης