Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Orban θωρακίζει την Ουγγαρία, γιατί αδύναμα κράτη, όπως η Ουκρανία, θα εξαφανιστούν, τα ισχυρά θα επιβιώσουν

Ο Orban θωρακίζει την Ουγγαρία, γιατί αδύναμα κράτη, όπως η Ουκρανία, θα εξαφανιστούν, τα ισχυρά θα επιβιώσουν
Ο Orban προειδοποίησε ότι ο κόσμος βιώνει τεράστιες ανατροπές και «χρειάζονται πολύ ισχυροί άνθρωποι, γιατί η αλήθεια αξίζει ελάχιστα χωρίς δύναμη».
Η Ουγγαρία πρέπει να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές δυνατότητες και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς θα έρθει η στιγμή που τα αδύναμα έθνη θα χαθούν και μόνο τα ισχυρά θα επιβιώσουν, δήλωσε αργά το Σάββατο 2/7 ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban, τονίζοντας πως η Βουδαπέστη πρέπει να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας, καθώς μόνο ένας ισχυρός εθνικός στρατός μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να βασίζονται στις ΗΠΑ για την άμυνά τους... δείτε τι συμβαίνει δίπλα (σ.σ. Ουκρανία).
«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή χώρα, μια ισχυρή κυβέρνηση, μια ισχυρή οικονομία, έναν ισχυρό στρατό και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ισχυρές υπηρεσίες επιβολής του νόμου…
Πρέπει να εκπαιδεύσουμε και να εξοπλιστούμε», δήλωσε σε τελετή αποφοίτησης στη Σχολή Νομικές Επιστήμες του Εθνικού Πανεπιστημίου Δημόσιας Διοίκησης (NKE) στη Βουδαπέστη.
166 φοιτητές της Σχολής Επιβολής του Νόμου έδωσαν τον όρκο τους στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο Orban, ο υπουργός Εσωτερικών Sandor Pinter και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Kristof Szalay-Bobrovniczky.
Ο Orban προειδοποίησε ότι ο κόσμος βιώνει τεράστιες ανατροπές και «χρειάζονται πολύ ισχυροί άνθρωποι, γιατί η αλήθεια αξίζει ελάχιστα χωρίς δύναμη».

Μετανάστες...

Τόνισε ότι η Ουγγαρία πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση που θέτουν χιλιάδες μετανάστες από το νότο που «πολιορκούν τα σύνορά μας».
Τον Ιούνιο, ο Viktor Orban είχε επικρίνει τις ποσοστώσεις που υιοθετήθηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δίκαιη επανεγκατάσταση μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο Θάλασσα στα κράτη μέλη της ΕΕ.
"Οι Βρυξέλλες ζητούν για άλλη μια φορά υποχρεωτικές ποσοστώσεις μεταναστών.
Η αυτοκρατορία του Soros αντεπιτίθεται", έγραψε τότε ο Orban στο Twitter.
Απευθυνόμενος στους αποφοίτους το Σάββατο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα επίπεδα εγκληματικότητας έχουν μειωθεί στη χώρα και σήμερα, «η Ουγγαρία είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης ή ίσως η ασφαλέστερη» και είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό.

Ήδη από το 2019, ο Viktor Orban προέτρεπε την ανάγκη για την Ουγγαρία να ενισχύσει τον στρατό της για να αμυνθεί.

«Ανήκω μεταξύ εκείνων που θεωρούν το ΝΑΤΟ σημαντικό, αλλά δεν νομίζω ότι η στρατιωτική ασφάλεια της Ουγγαρίας μπορεί να βασίζεται στο ΝΑΤΟ...
Πρέπει να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε επιθέσεις με τη δική μας δύναμη», είπε ο Orban στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή.
Ο Orban υποστήριξε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν απειλές για την ασφάλεια χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ.
Το 2022, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ουγγαρία θα επιταχύνει το πρόγραμμα αμυντικής ανάπτυξης της για να «αυξήσει ριζικά τις αμυντικές μας ικανότητες».
Τόνισε επίσης ότι η χώρα του όχι μόνο θα απέχει από την παροχή όπλων στη γείτονά της, την Ουκρανία, μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης εκεί, αλλά δεν θα επιτρέψει τη διέλευση τέτοιων παραδόσεων μέσω του ουγγρικού εδάφους.
Αυτό ήταν θέμα εθνικής ασφάλειας, υπογράμμισε ο Peter Szijjarto, υπουργός Εξωτερικών.
Στις 2-23 Μαΐου, η Ουγγαρία εμπόδισε την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει το όγδοο πακέτο βοήθειας 500 εκατομμυρίων ευρώ από το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για να πληρώσει για στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου.
Ο Orban επέμεινε ότι οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες προέρχονται από μια «αποτυχία της διπλωματίας».
Ο πολιτικός έχει επίσης ασκήσει ιδιαίτερα σκληρή κριτική για τις επιθετικά αντιρωσικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αντί να ακολουθήσει μια στρατηγική περαιτέρω αύξησης των εντάσεων, ο βετεράνος Ούγγρος ηγέτης προέτρεψε τον άμεσο τερματισμό της κλιμάκωσης από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης