Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ ρωσικής επίθεσης με drones, Saheb και Kalibr εναντίον του Κιέβου, η πρώτη εδώ και 12 ημέρες

Μπαράζ ρωσικής επίθεσης με drones, Saheb και Kalibr εναντίον του Κιέβου, η πρώτη εδώ και 12 ημέρες
Όλοι οι εναέριοι στόχοι -8 επιθετικά UAV (σ.σ.: μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) Sahed-136/131 και 3 πύραυλοι κρουζ Kalibr- καταστράφηκαν!», δήλωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε την Kυριακή 2/7 πως κατέρριψε τρεις πυραύλους κρουζ και οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς το Κίεβο έγινε για πρώτη φορά εδώ και 12 ημέρες στόχος μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
«Όλοι οι εναέριοι στόχοι -8 επιθετικά UAV (σ.σ.: μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) Sahed-136/131 και 3 πύραυλοι κρουζ Kalibr- καταστράφηκαν!», δήλωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
«Οκτώ Sahed (σ.σ.: Ιρανικής κατασκευής) εκτοξεύθηκαν από τα νοτιοανατολικά και τρεις πύραυλοι Kalibr εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα», πρόσθεσε η Πολεμική Αεροπορία στην ανακοίνωσή της.

Ένας άνδρας τραυματίσθηκε στο πόδι και τρεις ιδιωτικές κατοικίες υπέστησαν ζημιές από την πτώση συντριμμιών στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τον Ruslan Kravchenko, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.
Η Ρωσία έχει εντείνει από το Μάιο τους νυκτερινούς βομβαρδισμούς της Ουκρανίας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι και με πυραύλους, ενώ το Κίεβο έχει ξεκινήσει την από καιρό αναμενόμενη αντεπίθεσή του στα εδάφη της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης