Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα προσωρινά όρια στην ανάγνωση αναρτήσεων στο Twitter προκάλεσαν την οργή των χρηστών

Τα προσωρινά όρια στην  ανάγνωση αναρτήσεων στο Twitter προκάλεσαν την οργή των χρηστών
Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται, προσωρινά, στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα, δήλωσε ο Elon Musk, προσθέτοντας ότι οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι, μη επαληθευμένοι, λογαριασμοί περιορίζονται στην ανάγνωση 600 αναρτήσεων την ημέρα και 300 αναρτήσεων την ημέρα αντίστοιχα
Tο Twitter θα εφαρμόσει προσωρινά όρια ανάγνωσης αναρτήσεων για να αντιμετωπίσει ακραία επίπεδα απόσπασης δεδομένων και χειραγώγησης του συστήματος, δήλωσε ο Elon Musk σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 1 Ιουλίου 2022 προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας του αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης να απομακρύνουν οι πλατφόρμες το υλικό που προάγει τις κοινωνικές αναταραχές μετά τη δολοφονία ενός μαθητή από πυρά αστυνομικού.
Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί περιορίζονται, προσωρινά, στην ανάγνωση 6.000 αναρτήσεων την ημέρα, δήλωσε ο Musk, προσθέτοντας ότι οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί και οι νέοι, μη επαληθευμένοι, λογαριασμοί περιορίζονται στην ανάγνωση 600 αναρτήσεων την ημέρα και 300 αναρτήσεων την ημέρα αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί η ανακοίνωση του Twitter ότι θα απαιτεί από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπουν tweets, μια κίνηση που ο Musk την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 χαρακτήρισε «προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης», σημειώνοντας ότι «οι περιορισμοί θα ξεκλειδώνονταν σύντομα», αλλά το περιεχόμενο παρέμενε περιορισμένο από το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς να είναι σαφές πότε γίνει άρση των περιορισμών.
Ο Musk είχε δηλώσει ότι εκατοντάδες ή και περισσότεροι οργανισμοί «τραβάνε» δεδομένα του Twitter με «εξαιρετικά επιθετικό τρόπο», επηρεάζοντας την εμπειρία των χρηστών.
Ο Musk είχε εκφράσει νωρίτερα τη δυσαρέσκειά του για εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI, ιδιοκτήτρια της ChatGPT, επειδή χρησιμοποιούν τα δεδομένα του Twitter για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους.

Τεχνικές δυσκολίες

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είχε λάβει προηγουμένως μια σειρά από μέτρα για να κερδίσει πίσω τους διαφημιστές που είχαν εγκαταλείψει το Twitter υπό την ιδιοκτησία του Musk και για να ενισχύσει τα έσοδα από τις συνδρομές, καθιστώντας τα σημάδια ελέγχου επαλήθευσης μέρος του προγράμματος Twitter Blue.
Σημειώνεται ότι η διακοπή λειτουργίας δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες τους τελευταίους μήνες.
Τον Φεβρουάριο, οι χρήστες δεν μπόρεσαν να δημοσιεύσουν στον ιστότοπο για περίπου 90 λεπτά, αφού έλαβαν ένα μήνυμα που έγραφε: «Έχετε ξεπεράσει το ημερήσιο όριο για την αποστολή Tweets».
Τον Μάρτιο, οι χρήστες δεν μπορούσαν, προσωρινά, να κάνουν κλικ σε συνδέσμους ή να φορτώσουν εικόνες. Άλλες διακοπές συνέπεσαν με αναφορές για κλείσιμο κέντρου δεδομένων και μαζικές απολύσεις στο Twitter, οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε ο Musk, ήταν απαραίτητες για την οικονομική ευρωστία της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης