Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φλέγεται η Γαλλία: Καταγγελίες για λογοκρισία στο Twitter, αποκλείεται η πρόσβαση χρηστών

Φλέγεται η Γαλλία: Καταγγελίες για λογοκρισία στο Twitter, αποκλείεται η πρόσβαση  χρηστών
Πολλοί χρήστες στη Γαλλία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους ή λαμβάνουν ειδοποιήσεις να κατεβάσουν βίντεο
Σχετικά Άρθρα
Για πέμπτη μέρα φλέγεται η Γαλλία μετά τη δολοφονία του 17χρονου από την αστυνομία και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για απόπειρα λογοκρισίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες κρούσματα λογοκρισίας παρουσιάστηκαν στο Twitter.
Υπάρχουν αναφορές, πως πολλοί χρήστες στη Γαλλία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους ή λαμβάνουν ειδοποιήσεις να κατεβάσουν βίντεο με εικόνα από την εξέγερση των προηγούμενων ημερών.

Φόβος Macron για social media

«Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε τηλεοπτικές δηλώσεις του, μετά την έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση της Παρασκευής (30/6/2023).
Αναφερόμενος στο TikTok και το Snapchat, είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν τους ταραξίες να οργανωθούν, αλλά συνέβαλαν επίσης στη μιμητική συμπεριφορά ορισμένων νέων, οι οποίοι επαναλάμβαναν ό,τι έβλεπαν στο διαδίκτυο και έχαναν την αίσθηση της πραγματικότητας.
«Μερικές φορές μοιάζει σαν κάποιοι από αυτούς να ξαναζούν στους δρόμους τα βιντεοπαιχνίδια που τους έχουν μεθύσει», είπε.
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους γονείς να κρατήσουν τους έφηβους ταραξίες μακριά από τους δρόμους προσθέτοντας ότι περίπου το ένα τρίτο των εκατοντάδων συλληφθέντων είναι «νέοι ή πολύ νέοι».
«Είναι ευθύνη των γονέων να τους κρατήσουν στο σπίτι» δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την προεδρία μιας συνεδρίασης για την ασφάλεια σε περίπτωση κρίσης.
«Δεν είναι δουλειά του κράτους να ενεργεί στη θέση τους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης