Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Σε ανοικτή γραμμή με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της στάσης της ομάδας Wagner

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Σε ανοικτή γραμμή με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της στάσης της ομάδας Wagner
Yπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας: Ο Peter Szijjártó  λάμβανε πληροφορίες για την εξέγερση της ομάδας Wagner από υπουργούς από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία
Ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας Péter Szijjarto γνώριζε τα γεγονότα γύρω από την εξέγερση της ομάδας Wagner όσο λίγοι στον κόσμο, επειδή λάμβανε πληροφορίες απευθείας από τους υπουργούς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, δήλωσε ο Υφυπουργός του Ουγγρικού Υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για διμερείς σχέσεις, Tamas Menzer το Σάββατο 1 Ιουλίου.
Νωρίτερα, η ευρωβουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Momentum Anna Donat έστειλε επιστολή στον Szijjarto, όπου τον επέπληξε ότι παραμέλησε την ασφάλεια των Ούγγρων πολιτών  λόγω του γεγονότος ότι η Ουγγαρία δεν συνέστησε στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία στις 24 Ιουνίου, όπως έκαναν ορισμένες ξένες χώρες. .
«Όσον αφορά την ανταρσία της ομάδας Wagner, μπορώ να αναφέρω με σεβασμό ότι κατά τη διάρκεια των γεγονότων, ο υπουργός Szijjarto ήταν σε επαφή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας, τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας , δηλαδή είχε τόσο αξιόπιστες πληροφορίες για το τι συνέβαινε και τι θα συμβεί, διαθέσιμες μόνο σε λίγους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε και δημόσια τις αναφερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες», έγραψε ο Menzer απαντώντας στην επιστολή.
«Πρέπει να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι Ούγγροι είναι πιο ασφαλείς όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι «η εξέγερση τελείωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ηγεσία της Ρωσίας είναι στη θέση της».
«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν επίσης ότι η μόνη σωστή απάντηση στον πόλεμο είναι η ειρήνη, η Ουάσιγκτον και η Μόσχα πρέπει να λάβουν μια πολιτική απόφαση για κατάπαυση του πυρός, διαπραγματεύσεις και ειρήνη!». έγραψε ο Menzer.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών είπε νωρίτερα ότι στις 24 Ιουνίου έλαβε πληροφορίες για τα γεγονότα στη Ρωσία απευθείας από τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ντένις Μαντουρόφ , τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Sergey Lavrov Sergei Aleinik και τις διαβίβασε στον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης